DIREKTORKA SA JUGA SRBIJE PRAVILA LAŽNE ZAHTEVE ZA KREDIT ZAPOSLENIMA: Novac uplaćivan firmi - oštetila banku za tri miliona dinara

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2021, 09:46

DIREKTORKA SA JUGA SRBIJE PRAVILA LAŽNE ZAHTEVE ZA KREDIT ZAPOSLENIMA: Novac uplaćivan firmi - oštetila banku za tri miliona dinara

Uhapšena zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica

Pripadnici MUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su M. P. (44) zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kako se sumnja, ona je kao odgovorno lice firme "Elektrotehna TRP" doo od aprila 2018. do avgusta 2019. godine sačinila lažne zahteve za kredit u jednoj banci, shodno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ugovoru o poslovnoj saradnji sa bankom, kao i profakture za kupovinu robe u firmi u kojoj radi, na ime jedanaest fizičkih lica i zajedno sa ostalom pratećom dokumentacijom ih dostavila banci.

Nakon što je banka odobrila kredit fizičkim licima, uplata od strane banke je izvršena na račun firme "Elektrotehna TRP", iako navedena fizička lica nisu aplicirala za kredit, niti preuzela robu.

Na ovaj način ona je, kako se sumnja, pribavila protivpravnu imovinsku korist ovom privrednom društvu u iznosu od 2.604.052 dinara, a na štetu banke u ukupnom iznosu od 3.690.360 dinara.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.