DIREKTOR OSNOVNE ŠKOLE GODINAMA ZLOSTAVLJAO UČENICU? Uvodio je u prostoriju sa zatamnjenim staklima, a onda...

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIREKTOR OSNOVNE ŠKOLE GODINAMA ZLOSTAVLJAO UČENICU? Uvodio je u prostoriju sa zatamnjenim staklima, a onda...

Sve se dešavalo u okviru škole

Nakon što je u Opštinskom sudu Sarajevo Sudo Lavić, bivši direktor Desete osnovne škole na Ilidži, osuđen na osam godina zatvora zbog polnog odnosa s učenicom, njena porodica zadovoljna je visinom kazne.

Ovu informaciju potvrdio je  advokat Kadrija Kolić, koji je zastupao porodicu oštećene.

- Oni su zadovoljni presudom. Ovo je sasvim adekvatna kazna s obzirom na to da se radi o krivičnom delu koje se činilo duži >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vremenski period, tačnije više godina - rekao je Kolić.

Što se tiče činjenice da je Lavić bio u pritvoru šest i po meseci, tačnije od 10. juna do 23. decembra 2015. godine, te da se posle branio sa slobode, a ova mera mu nije određena ni nakon presude, Kolić je rekao da, prema našem zakonodavstvu, postoje slučajevi kada pritvor nije obavezan.

- S druge strane, optuženi je udaljen s radnog mesta tako da nije postojala opasnost od ponavljanja krivičnog dela - naveo je Kolić.

Prema odluci Opštinskog suda Sarajevo, Lavić ne može obavljati dužnost nastavnika razredne nastave i direktora Osnovne škole u trajanju od deset godina od dana pravosnažnosti odluke. Iz Uprave Desete osnovne škole na Ilidži nisu želeli komentarisati presudu.

Podsećanja radi, Lavić se teretio da je, zloupotrebivši svoj položaj, počinio krivično delo polni odnos s detetom. Teretio se da je duže vreme seksualno zlostavljao devojčicu. U pitanju je bila učenica Desete osnovne škole, koju je Lavić, navodno, uvodio u prostoriju sa zatamnjenim staklima u blizini svoje kancelarije u okviru škole.

Slučaj su policiji prijavili njeni roditelji, a Lavić je u junu 2015. završio iza rešetaka nakon što je priveden u akciji Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.