DIREKTOR BOLNICE BRANI LEKARA OSUMNJICENOG ZA SMRT MALOG RADENKA Kobnog dana Bojanic imao 70 pacijenata

Izvor: medio.rs, 15.Nov.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIREKTOR BOLNICE BRANI LEKARA OSUMNJICENOG ZA SMRT MALOG RADENKA Kobnog dana Bojanic imao 70 pacijenata

Na doktoru Dobrivoju Bojaniću su se slomila kola nezdravog zdravstvenog sistema, rekao je direktor lozničke bolnice dr Zoran Kovačević

Doktor Bojanić je došao u centar pažnje posle smrti malog Radenka Nikodinovića, koji je posle lečenja polomljene ruke dobio visoku temperaturu, a potom i preminuo od sepse u Institutu za majku i dete u Beogradu.

- Posao lekara jedan je od najodgovornijih i najstresnijih poslova, a u našoj zemlji još više je otežan nedovoljnim >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << brojem zdravstvenih radnika i nedostatkom savremene medicinske opreme. Tog kobnog dana prošlog meseca na doktoru Dobrivoju Bojaniću slomila su se kola našeg nezdravog zdravstvenog sistema. On je toga dana imao oko sedamdeset pacijenata -rekao je u ponedeljak povodom slave lekara Sv. Kozma i Damjan, dr Zoran Kovačević, direktor lozničke bolnice koji je na ovu funkciju stupio pre mesec dana, pišu Večenje novosti.

Kovačević je potom uputio i pitanje:

- A da li je uopšte moguće u jednom danu korektno ispoštovati 70 procedura i napisati 70 korektnih izveštaja. Veoma teško. A za takvo stanje u našem zdravstvu sasvim sigurno nisu krivi samo lekari već odgovornost snosi celo društvo.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.