DIREKTAN POGODAK! Irački pokret Osovina otpora uništava američki kamion i tenk na njemu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2021, 23:32

DIREKTAN POGODAK! Irački pokret "Osovina otpora" uništava američki kamion i tenk na njemu (VIDEO)

Čekali su da papa Franja napusti zemlju kako bi se ponovo aktivirali

Iračka oružana grupa koja sebe naziva "Osovinom otpora" napala je konvoj koji je prevozio zalihe i opremu za Koaliciju pod vođstvom SAD-a u zapadnom Iraku.

Ćelije grupe gađale su konvoj improvizovanom eksplozivnom napravom dok je prolazio kroz grad Faludžu u provinciji Anbar. Video zapis operacije potvrđuje da je kamion u kojem je bilo oklopno vozilo direktno pogođen.

Irački >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvori bezbednosti potvrdili su da je povređena jedna žena koja se našla blizu konvoja kada se dogodio napad.

New militia group “International Resistance” claims responsibility for an IED attack on US-led coalition logistic convoy near Fallujah in Al-Anbar province.

Asaib Ahl al-Haq’s Sabreen News released the footage. #Iraq pic.twitter.com/BLmxmSRCeQ

— Baxtiyar Goran (@BaxtiyarGoran) March 11, 2021

"Sabereen News", telegramski kanal povezan sa grupama u Iraku koje podržavaju Iran, izvestio je da su napadnuta još četiri konvoja snabdevanja Koalicije predvođene SAD-om u sledećim oblastima:

Provincija Anbar u zapadnom Iraku; grad Samavah u južnoj provinciji Mutana; grad Hila u centralnoj provinciji Vavilon; napad na autoputu Basra-Nasirija u južnom Iraku.

Prema "Sabereen News", napad na autoputu Basra-Nasirija izvela je naoružana grupa poznata pod imenom "Saraja Avlija al-Dam".

Nedavni napadi na američke konvoje u Iraku trebali bi da izvrše pritisak na SAD da povuku svoje trupe iz zemlje. Ovi napadi odgovor su na atentat na Abu Mahdi al-Muhandisa, zamenika komandanta Jedinica narodne mobilizacije (PMU) poznatije kao Hašd al-Šabi i komandanta iranskih snaga "Kuds" general-majora Kasema Sulejmanija.

Iračke grupe "otpora" zaustavile su napade na Koaliciju koju predvode SAD tokom nedavne papine posete zemlji. Operacije su očigledno danas nastavljene.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.