DIPLOMATSKI ZAČIN Predsednica Hrvatske na rukavima tražila da joj izvezu jednu reč, a kome je time poslala poruku?

Izvor: Blic, 12.Feb.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DIPLOMATSKI ZAČIN" Predsednica Hrvatske na rukavima tražila da joj izvezu jednu reč, a kome je time poslala poruku?

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović dočekala je danas na Pantovčaku srpskog predsednika Aleksandra Vučića, a medijima nije promakao jedan zanimljiv detalj - izvežena reč "hrabrost" na rukavu kaputa hrvatske šefice države.

Kome je poruka upućena, i šta je Grabar-Kitarović želela da kaže, tema je kojom su se bavili naročito hrvatski mediji, koji to tumače kao "svojevrstan diplomatski začin".

Naime, za ceremoniju svečanog dočeka predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Republike Srbije, predsednica je odabrala crnu kombinaciju od glave do pete, a u nju je ubacila jedan neobičan komad. Natpis je izvezen na glagoljici.

Kako navodi Večernji list dizajneri "Etno Butika Mara" objasnili su šta to znači.

- Reč je o vunenom kaputu. Ovog je puta je želela nešto malo više trendi, a natpis izvezen zlatnim koncem znači "hrabrost". Ovo nije prva zajednička suradnja. Prošli smo put smo mi birali kombinaciju i natpis (ljubav), a ovog je puta izbor bio potpuno njen - naveli su dizajneri.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Svečana večera za Vučića i delegaciju u Zagrebu

Izvor: RTS, 12.Feb.2018

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović priredila je u svojoj službenoj rezidenciji na Pantovčaku svečanu večeru za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i delegaciju i iskoristila priliku da još jednom istakne značaj posete šefa srpske države. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.