Izvor: B92, 13.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DINKIC O DEVIZAMA

Guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic najavio je da ce 18. septembra poceti isplata trece rate stare devizne stednje u visini 110 maraka po stednoj partiji, dok ce isplata cetvrte rate biti u decembru. On je saopstio i da devizne rezerve zemlje trenutno iznose 970 miliona dolara, a ocekuje se da u septembru predju milijardu dolara. Dinkic je na konferenciji za novinare govorio o procenama koliko ce maraka u Jugoslaviji biti zamenjeno za evro kao i o trenutnom iznosu nove devizne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stednje. 'Imajuci u vidu razlicite procene o tome koliko ce se novca ovde menjati, narocito procenu &Bundes banke', u Srbiji ce biti zamenjeno 9 milijardi maraka, to je maksimalna cifra, a minimalno oko 2 milijarde maraka. Nova devizna stednja je u julu iznosila 18 miliona maraka, u avgustu je polozeno jos 25 miliona maraka. Ukupna nova devizna stednja iznosi 123 miliona maraka', rekao je Dinkic.

On je dodao da ce se od 1. januara do 31. maja 2002. vrsiti zamena stranih valuta za evro na svim salterima poslovnih banaka i u ovlascenim menjacnicama. On je dodao da ce se gradjanima pri direktnoj zameni deviza naplacivati provizija od 0,9 odsto, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.