DIMITRIJ KISELJOV OŠTRO ODGOVORIO ZAPADU: PUTIN je PRETEŽAK za američki ciklus

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 14:33

DIMITRIJ KISELJOV OŠTRO ODGOVORIO ZAPADU: PUTIN je PRETEŽAK za američki ciklus

Taker Karlson je oličenje građanske hrabrosti.

Generalni direktor Međunarodne medijske grupe ,,Rusija sevodnja“ Dimitrij Kiseljov, izjavio je da će intervju predsednika Rusije, Vladimira Putina, američkom novinaru Takeru Karlsonu, ući u istoriju novinarstva i politike. 

Kako je poznato da se mržnja zapadnog sveta ne može proceniti, intervju je nazvao „činom građanske hrabrosti“.

- Sudeći po pozivima pre izlaska intervijua, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Evropska unija počela da govori o sankcijama protiv Karlsona, a u SAD počeli da ga nazivaju idiotom (o čemu je govorila Hilari Klinton), neće mu biti oprošten ovaj hrabri postupak. Videćemo šta će biti odgovor sa Zapada. Nadam se da to neće biti samo psovke kao što su poletele u pravcu Karlsona pred intervju - rekao je Kiseljov.

Takođe je istakao da je novinar profesionalno obavljao svoj posao i bio dostojan Amerikanac, kao i da je radio u interesu svoje zemlje.

- Pokušao je da pažljivo pokaže Amerikancima da je bila glupa odluka američkih vlasti da novac američkih poreskih obaveznika troše na rat sa Ukrajinom. Amerikanci su pragmatični, kako je Putin rekao tokom intervijua - reči su direktora.

Naznačio je kako je novinar duboko analizirao govor predsednika Putina, dok su amerikanci, kako kaže, navikli na jednostavne modele u televizijskim emisijama, a Putin je previše težak za američki ciklus.

Po njegovom mišljenju, Karlson je dostojansvetno preuzeo inicijativu razgovora, prihvatio stav Vladimira Putina i ostao profesionalan. Postigao je svoj cilj i prikazao sagovornika onakvim kakav zapravo jeste.

- Karlson je bio taktičan, što je veoma dobro, nije nadmen. I između njega i Putina je nastala hemija, i to je zasluga obojice. -

Predsednik je pokušao da razjasni shvatanja, stav Rusije, pridržavao se onoga što iznosi ispred svih medija, kako evropskih, tako i američkih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.