DILERI POPADALI U POLICIJSKOJ AKCIJI KELNER: Predložen pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2021, 00:36

DILERI POPADALI U POLICIJSKOJ AKCIJI "KELNER": Predložen pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Milanu Grujiću (37), Daliboru Paniću (37) i Dušanu Glišiću (28) iz Gradiške koji su uhapšeni u akciji "Kelner" zbog sumnje da su dilovali kokain.

U OJT Banjaluka navode da se sve trojica terete za krivično delo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom. Grujić je osumnjičen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja jer mu je, kako saznajemo, u pretresu pronađen automatski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pištolj "škorpion".

- Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svedoke ili saučesnike, te zbog takozvanog "uznemirenja javnosti" - rekla je sekretar tužilaštva Mira Miletić.

Izvor blizak istrazi otkriva da je glavni šraf ove grupe bio Grujić, radnik jedne benzinske pumpe u Gradišci. On je organizovao mrežu posrednika koju su činili Panić i Glišić, konobari po kojima je akcija i dobila ime.

- Grujić je kokain nabavljao po ceni od 500 evra za 10 grama. Drogu je preprodavao Paniću, koji je drogu prepakivao u manje količine i dalje je distribuisao korisnicima po ceni od 100 KM za 0,5 grama. Glišić je kokain takođe nabavljao od Grujića, nakon čega ga je preprodavao. U nekoliko navrata je uzimao i od Panića, nakon čega su delili novac - kaže izvor blizak istrazi, dodajući da je grupa delovala od početka 2020. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.