DEVOJČICI (3) VADILI KRV 28 PUTA! Majka falsifikovala dokumentaciju i vodila ćerku od doktora do doktora

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2023, 19:04

DEVOJČICI (3) VADILI KRV 28 PUTA! Majka falsifikovala dokumentaciju i vodila ćerku od doktora do doktora

Vlasti navode da je Gaser falsifikovala podatke o zdravstvenom stanju svoje trogodišnje ćerke i davala ih lekarima, nateravši ih da izvade detetu krv 28 puta.

Majka iz Teksasa optužena je da je svoju trogodišnju ćerku podvrgla medicinskom zlostavljanju i lagala medicinsko osoblje u različitim bolnicama u navodnom slučaju Minhauzenovog sindroma preko posrednika, prema sudskim dokumentima do kojih je došlo više medijskih kuća.

Džesika Gaser >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (27) navodno je tražila da se uradi više "nepotrebnih medicinskih procedura" na njenom detetu u više navrata, tvrdi kancelarija šerifa okruga Tarant u saopštenju za javnost od 17. jula.

Ona je uhapšena u okrugu Rask zbog sumnje da je povredila dete, navodi Fort Vort Star-Telegram.

Istraga o navodnom zlostavljanju počela je u februaru, kada je osoba za vezu sa Kukovom dečjom bolnicom saopštila policiji da sumnja na zlostavljanje dece nakon što je saznala da je Gaser zbog ćerke posećivala više različitih lekara u desetak medicinskih ustanova u Teksasu, Luizijani i Ohaju.

Medicinski profesionalci su navodno optužili Gaser za "kupovinu doktora".

Tarrant County investigators believe 27-year-old Jessica Gasser had multiple “unnecessary medical procedures" performed on her child. https://t.co/YsyPtWSiOv

— FOX 10 Phoenix (@FOX10Phoenix) July 21, 2023

Tokom jedne posete bolnici u martu, trogodišnjakinji je data sonda za hranjenje nakon što je Gaser navodno rekla medicinskom osoblju da njeno dete ne jede i gubi na težini, uprkos tome što je devojčici navodno obezbedila dovoljnu količinu kalorija, navodi se u izjavi.

Međutim, lekari su postali sumnjičavi prema Gaser, jer dete posle izvesnog vremena još uvek nije dobijalo na težini.

Prema izjavi pod zakletvom, Gaser je tvrdila da njena ćerka ima ketotičnu hipoglikemiju, bolest šećera u krvi.

U drugom slučaju, Gaser i njena ćerka navodno letele iz Dalasa za Klivlend preko kompanije pod nazivom "Miracle Flight", koja obezbeđuje letove deci sa medicinskim komplikacijama.

Tvrdila je da njeno dete ima gastroparezu, stanje koje sprečava pravilno pražnjenje želuca.

Nekoliko lekara je kasnije odbacilo obe te dijagnoze.

Minhauzenov sindrompreko posrednika je poseban oblik zlostavljanja gde počinilac izaziva fizičke ili psihičke znake ili simptome bolesti kod žrtve o kojoj se stara, a zatim žrtvu uporno podvrgava medicinskom ispitivanju i lečenju.

U tipičnim slučajevima MSP žrtva zlostavljanja je dete predškolskog uzrasta, a počinilac zlostavljanja njegova majka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.