DETONACIJA JU JE IZBACILA KROZ PROZOR, PADALE SU CIGLE: Potresne ispovesti komšija žene iz Paraćina koja je RAZNETA U EKSPLOZIJI PLINSKE BOCE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 22:00

"DETONACIJA JU JE IZBACILA KROZ PROZOR, PADALE SU CIGLE": Potresne ispovesti komšija žene iz Paraćina koja je RAZNETA U EKSPLOZIJI PLINSKE BOCE (VIDEO)

Detonacija ju je izbacila kroz prozor.

Žena stara trideset i sedam godina preminula je na putu do bolnice nakon što je teško povređena u eksploziji koja se dogodila u njenom stanu u Ulici Majora Gavrilovića u Paraćinu. Prema rečima uznemirenih komšija, nesrećnu ženu je detonacija izbacila kroz prozor trećeg sprata na zelenu površinu ispred ulaza zgrade.

- Menjala je plinsku bocu, a kako je došlo do eksplozije još uvek ne znamo. Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je uništeno, zgrada se pretvorila u ruševinu. Detonacija je izbacila ženu kroz prozor na zelenu površinu ispred ulaza. Živela je sama u tom stanu. Dok je nepomično ležala ispred zgrade, davala je znake života. Međutim, ubrzo je i preminula - navodi uznemireni komšija za medije.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 Kako kaže, svi stanari ove zgrade pretrpeli su velika materijalna oštećenja.

- Popucali su svi prozori, dosta komšija je ostalo i bez vrata. Ne mogu da vam opišem rečima koliko je to puklo i zatreslo sve. Prvo smo mislili da je zemljotres, nismo znali šta se dešava - navodi komšija koji živi u zgradi pored.

Stanarka sa prvog sprata Ljiljana Rošković poznavala je i roditelje preminule devojke i kaže da je u pitanju divna porodica.

- Jadna naša komšinica je bila divna devojka, vrlo kulturna, sa svim komšijama je bila u fenomenalnim odnosima. Obožavala je životinje, hranila ih ispred zgrade. Ja sam 15 minuta pre eksplozije ušla u zgradu i tada sam srela i nju, našu komšinicu koja je stradala. Kratko smo se videle, pozdravile. Vraćala se sa posla. Petnaest minuta nakon što je ušla u stan dogodila se strašna eksplozija - ispričala je Ljiljana za medije.

Kako su mediji već pisali žena je preminula na putu do bolnice nakon što je bila teško povređena u eksploziji koja se danas dogodila u njenom stanu u Ulici Majora Gavrilovića u Paraćinu.

Lekari su pokušali da je reanimiraju, ali bezuspešno, a o težini stravičnih povreda i silini eksplozije govori podatak da je detonacija izbacila ženu iz stana sa trećeg sprata na parking pored ulaza zgrade.

Do eksplozije je došlo oko 14.40 časova, a na lice mesta odmah su stigli policija, vatrogasci i Služba hitne medicinske pomoći.

Nezvanično, teške povrede zadobila je i jedna starija žena iz stana iznad i obe su za kratko vreme sanitetom transportovane do bolnice.

Prema rečima uznemirenih stanara te i okolnih zgrada, eksploziju je najverovatnije izazvao plin koji je curio iz boce. Praktično svi stanovi pretrpeli su velika oštećenja, vrata su izletela iz futera, a razbijeno staklo svedočilo je o stravičnoj jačini eksplozije. Oštećeni su i stanovi iz zgrade preko puta, a svi stanari izleteli su iz njih, u panici.

A post shared by Infocentrala_news (@infocentrala)

 - U tom stanu na trećem spratu živela je nekoliko godina naša komšinica, mlađa žena, oko 37 godina, kojoj je baka poklonila stan. Povređena je i još jedna žena iz drugog stana, glava joj je bila sva krvava. I nju je takođe odvezla hitna – priča, vidno uznemirena, komšinica sa prvog sprata.

Policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce pozvao je odmah njen sin. On je, kaže, čim je puklo, istrčao napolje da vidi o čemu se radi.

- Bilo je mnogo prašine i dima, a ispred zgrade, odmah pored ulaza i auta, ležalo je telo ženske osobe koje je bilo u krvi. Nisam prilazio, ne znam da li je to bila baš naša komšinica koja živi u tom stanu. Cigle su padale sa zgrade odozgo. Otrčao sam do trećeg sprata, pa sišao i pozvao policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć – svedoči on.

A post shared by Infocentrala_news (@infocentrala)

 Teško oštećena zgrada u Ulici Majora Gavrilovića ima dvadeset i nekoliko stanova i svi se pitaju kako će spavati i da li ikako uspeti da saniraju štetu.

- Molio sam se da naša komšinica preživi, a sad čuh da je umrla! Ni sami ne znamo šta nas je snašlo, ali je ljudski život najvažniji. U životu više neću da koristim plinsku bocu iako sam to povremeno činio – rekao nam je, potresen, jedan od stanara iz susedne zgrade.

Opštinski Štab za vanredne situacije u Paraćinu doneo je zaključak o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Paraćin – u MZ Centar 2, zbog eksplozije koja se dogodila u jednom od stanova stambene zgrade u Ulici majora Gavrilovića, broj 9.

Na zvaničnom sajtu opštine objavili su da je ta odluka donesena kako bi sve službe mogle da deluju pravovremeno i pruže pomoć u otklanjanju materijalne štete, koja je nastala na imovini, domaćinstvima i okolnoj infrastrukturi, te da neposredno rukovode i koordiniraju u postupcima za smanjenje rizika.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Iva Ogarević/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.