DETALJI TRAGEDIJE U VRČINU, EVO ŠTA JE BILO SA SIGNALIZACIJOM: Oglasili se iz Infrastrukture železnice Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2023, 09:20

DETALJI TRAGEDIJE U VRČINU, EVO ŠTA JE BILO SA SIGNALIZACIJOM: Oglasili se iz Infrastrukture železnice Srbije

Nesreća se dogodila na pružnom prelazu bez rampe u Vrčinu.

Na putnom prelazu između Vrčina i Lipa, koji je obezbeđen saobraćajnim znakovima drumske signalizacije na putu, dogodila se nesreća kada je teretni voz naleteo na drumsko vozilo koje je prelazilo prugu.

U toj nesreći poginuli su mladić (18) i devojka (15), a lakše je povređena devojka (17), koji su se nalazili u drumskom vozilu.

Drumsko vozilo kretalo se lokalnom saobraćajnicom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz pravca Vrčina prema Kasapovcu i u trenutku kada je prelazilo prugu, naišao je teretni voz, koji je udario u desnu stranu drumskog vozila.

Nakon što su policija i tužilaštvo izvršili uviđaj, uklonjeno je drumsko vozilo i popravljena železnička infrastruktura koja je u ovoj nesreći bila oštećena.

Infrastruktura železnice Srbije izražava saučešće porodicama nastradalih u ovoj nesreći.

Infrastruktura železnice Srbije i ovaj put ponovo apeluje na vozače drumskih vozila da posebno prilikom prelaska preko pruge na putnim prelazima poštuju saobraćajnu signalizaciju i budu pažljivi, kako bi se izbegle nesreće i sačuvali ljudski životi.

Vozač automobila (18) poginuo je na mestu, zajedno sa putnicom iz vozila, devojčicom (15). Druga putnica iz automobila, tinejdžerka (17), prevezena je u UC, gde su joj konstantovane lake povrede.

Hitna pomoć primila je poziv u u 23.35, a na teren su izašle dve ekipe, rekla je za RTS doktorka Ivana Stefanović iz Hitne pomoći.

- Jedna ekipa je 17-godišnju devojku prevezla u bolnicu u Tiršovoj, a druga ekipa je mogla samo da konstatuje smrt dve osobe - rekla je doktorka Stefanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.