DETALJI TRAGEDIJE U MODRIČI Svi zaposleni pritekli u pomoć, ali pacijentkinji (61) NIJE BILO SPASA: Ostaje žal

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 23:46

DETALJI TRAGEDIJE U MODRIČI Svi zaposleni pritekli u pomoć, ali pacijentkinji (61) NIJE BILO SPASA: "Ostaje žal"

Ostali su, zahvaljujući brzoj akciji, spašeni

Svi zaposleni, koji su se sinoć zatekli u bolnici, pritekli su u pomoć, ugasili su požar i evakuisali pacijente, ali na žalost našu pacijentkinju (61) iz Srpca nisu uspeli spasiti, svedoči za Srpskainfo Siniša Nikić, direktor Specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči.

Nikić priča da je požar izbio u 1 sat i 30 minuta u rehabilitacionom objekatu pod nazivom “Vrbas” u kome su bila smeštena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 23 pacijenta.

Požar su uočili dežurni radnici u smeni i odmah obavestili sve zaposlene, koji su se u tom trenutku nalazili u bolnici, da priteknu u pomoć – kaže Nikić.

Počela je trka sa vremenom i borba sa vatrom. Jednog po jednog pacijenta su izvlačili i vodili na sigurno.

Brzom reakcijom naših radnika, posebno radnika obezbeđenja, te radnika iz tehničke službe, ložača centralnog grejanja, izbegnuta je veća tragedija. Uspeli su da obuzdaju vatrenu stihiju i evakuišu pacijente. U tom trenutku su pristigli vatrogasci, koji su lokalizovali i ugasili požar – kaže Nikić.

Pacijenti su odmah smešteni u druge objekte bolnice, gde je bilo slobodnih mesta. Svi su detaljno pregledani i na sreću nije bilo povredjenih.

Jedan radnik i jedan pacijent su upućeni Doboj na pregled, ali su ubrzo pušteni, jer nisu zadobili ozbiljne povrede – kaže Nikić.

Dodaje da je šteta na objektu velika, jer je kompletan sprat je devastiran. Ipak, zahvaljujući intervenciji radnika bolnice i vatrogasne jedinice iz Modriče krov i veći deo te bolničke zgrade su spaseni.

Ostaje nam žal za izgubljenim životom naše pacijentkinje, koju na žalost nisu mogli spasiti – navodi Nikić.

Uviđaj je završen i Nikić se nada da će uskoro biti ustanovljeno šta je uzrok požara.

Nezvanično, bolnička zgrada je planula zbog neugašene cigarete, koja je zapalila dušek, a potom se vatra proširila.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Milkica Milojević/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.