DETALJI TRAGEDIJE NA AUTO-PUTU: Deca su izginula zbog jedne greške (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2017, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DETALJI TRAGEDIJE NA AUTO-PUTU: Deca su izginula zbog jedne greške (VIDEO)

Da li je nesreća mogla biti sprečena

Posle udesa kod Verone, na severu Italije, autobus sa srednjoškolcima iz Mađarske se zapalio i potpuno izgoreo.

Ukupno 16 osoba je poginulo, a 26 je povređeno kad je školski autobus iz Mađarske udario u stub i zapalio se na auto-putu nedaleko od Verone, na severu Italije. Nesreća se dogodila pre ponoći, u noći između petka i subote.

Accidente de bus húngaro deja al menos 16 muertos en Italia https://t.co/PTG0OXFaKU >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pic.twitter.com/lcewCphuct

— EL TIEMPO (@ELTIEMPO) January 22, 2017

Italijanski mediji preneli su da je do tragedije najverovatnije došlo jer je vozač zaspao za volanom, na šta upućuje to što nije bilo traga kočenja i što je autobus pri velikoj brzini udario u betonski stub.

Međutim, državni radio RAI preneo je izjavu jednog slovenačkog kamiondžije koji je bio iza autobusa. On je primetio problem s jednim točkom autobusa i probao da upozori vozača, ali vozač nije reagovao dovoljno brzo.

Načelnik italijanske policije Đirolamo Lakvaniti rekao je a u incidentu nije učestvovalo nijedno drugo vozilo i da nije jasno zašto je autobus udario u stub.

- Pogledaćemo snimke nadzornih kamera da bismo utvrdili šta se dogodilo – rekao je on.

U autobusu su većinom bili mađarski srednjoškolci od 6 do 18 godina, naveli su vatrogasci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.