DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U ŠKOTSKOJ: Tri osobe poginule kada je voz iskočio iz šina usled JAKE KIŠE (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 19:09

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U ŠKOTSKOJ: Tri osobe poginule kada je voz iskočio iz šina usled JAKE KIŠE (FOTO/VIDEO)

Nesreća se dogodila u pošumljenoj oblasti u dnu doline nedaleko od mesta Stounhejven

Tri osobe su poginule a šest je povređeno kada je voz iskočio iz šina na istočnoj obali Škotske, saopštila je danas policija.

U saopštenju se navodi da niko od povređenih nije životno ugrožen.

- Nažalost, uprkos velikim naporima ambulantnih službi, možemo potvrditi da su tri osobe proglašene mrtvim na mestu nesreće - ističe se u saopštenju.

Aerial >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << footage shows the aftermath of a train derailed in Aberdeenshire, Scotland

Three people, including the driver, confirmed dead and six people have been taken to hospitalhttps://t.co/CfW6eFfHDC pic.twitter.com/DlwEk8oTXD

— BBC News (UK) (@BBCNews) August 12, 2020

U saopštenju se dodaje da se veruje da je mašinovođa među poginulima.

, južno od grada Aberdina. Voz kompanije "Skotrejl" iskočio je iz šina nakon jake kiše koja je padala celu noć.

Britanski medij navodi da je voz imao dve lokomotive jednu u prednjem, a drugu u zadnjem delu kompozicije i četiri putnička vagona.

Prednja lokomotiva i tri vagona iskočili su iz šina i leže na obali reke.

A major emergency service response to a train derailment near Stonehaven. An air ambulance is in attendance. A lot of smoke is coming out of the tree line where the railway track runs. Ambulances arriving by the minute. https://t.co/LcOYUnlF8m pic.twitter.com/rioaSUUN94

— Ben Philip (@BenPhilip_) August 12, 2020

U proteklih nekoliko dana Stounhejven i okolinu zahvatile su poplave i prema pojedinim izveštajima, za ispadanje voza iz šina krivo je i klizište.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.