DETALJI POKUŠAJA UBISTVA U ZAPLANJSKOJ: Sve je danima planirao, a onda je OVO rekao svom ocu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023, 11:12

DETALJI POKUŠAJA UBISTVA U ZAPLANJSKOJ: Sve je danima planirao, a onda je OVO rekao svom ocu

Muškarac (49) uhapšen je zbog sumnje da je 25. jula u stanu u Zaplanjskoj ulici ispalio sedam hitaca u muškarca (51).

Kako prenose mediji, muškarac (49) je nakon pucnjave pozvao oca i rekao mu da je "izrešetao" žrtvu.

Napadaču je određen pritvor do 30 dana, a na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem. On se sumnjiči se da je iz bezobzirne osvete sa umišljajem pokušao da ubije muškaca (51), pri čemu je neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Sumnja se da je učinilac, u cilju osvete zbog oštećenja ruke koje je zadobio pre oko godinu dana, a za koje je smatrao odgovornim upravo svoju žrtvu, posmatrao njegov stan. On je najpre čekao da žrtva 24. jula napusti zgradu, nakon čega je obio vrata stana i na krevet u spavaćoj sobi stavio zapaljen časopis kako bi se vatra proširila. Oštećeni je naposletku uspeo da ugasi požar.

Nakon neuspelog pokušaja da mu zapali stan, napadač je narednog dana oko 10.20 sati došao do stana oštećenog i pozvao ga da otvori, što on nije uradio. Tada je razvalio vrata i pucao u žrtvu koja je stajala u predsoblju, nanevši mu teške telesne povrede.

On je pobegao sa lica mesta, ali ga je policija ubrzo pronašla i lišila slobode. Kod njega je pronađen i pištolj iz kog je ispalio sedam metaka.

Zasad nije poznato zbog čega je osumnjičeni nakon zločina pozvao baš oca, kao ni da li je njegov otac znao šta namerava da uradi ili je učinilac mislio da će otac da mu pomogne da se sakrije nakon zločina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.