DETALJI MASOVNE PUCNJAVE NA ROĐENDANU: 28. povređenih tokom krvavog pira u Alabami, hitno se oglasio Bajden

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 08:08

DETALJI MASOVNE PUCNJAVE NA ROĐENDANU: 28. povređenih tokom krvavog pira u Alabami, hitno se oglasio Bajden

Među povređenima ima i onih koji su u kritičnom stanju

Najmanje četiri osobe ubijene su u masovnoj pucnjavi u Alabami.

Još 28 je povređeno, a neki od njih su u kritičnom stanju, rekli su zvaničnici.

Do incidenta je došlo na proslavi 16. rođendana tinejdžera kasno u subotu uveče u gradu Dejdvilu u okrugu Talapusa, prenosi Sky news.

Nije odmah bilo poznato da li je osumnjičeni u pritvoru, ali su zvaničnici rekli da više ne predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opasnost za zajednicu.

- Nastavićemo da radimo na veoma metodičan način da prođemo kroz ovu scenu, da sagledamo činjenice i obezbedimo da se pravda za porodice donese - rekao je Džeremi Berket, narednik iz policije u Alabami.

Među ubijenima je i srednjoškolac Fil Daudel, sportska zvezda u usponu, rekli su lokalni mediji.

On je slavio na rođendanu svoje sestre Aleksis pre nego što je ubijen, njegova baka Anet Alen rekla je za The Montgomery Advertiser.

- Bio je veoma, veoma skromno dete. Nikad se ni sa kim nije petljao. Uvek je imao osmeh na licu - rekla je Alen za novine, nazvavši to "osmehom od milion dolara".

Dobio je ponude sa više univerziteta, ali je ponosno objavio svoju odluku da pohađa Džeksonvil 1. februara.

Govoreći na ranijem brifingu za novinare, Berket je potvrdio da je pucnjava bila "vezana za rođendansku zabavu" - i pozvao članove zajednice sa informacijama da se jave.

Predsednik Džo Bajden ponovio je svoje pozive na pooštravanje zakona o oružju nakon incidenta.

- Do čega je došao naš narod kada deca ne mogu bez straha da prisustvuju rođendanu? - Pitao je Bajden u saopštenju koje je Bela kuća objavila u nedelju.

Sa populacijom od oko 3.200 ljudi, Dejdvil je mali ruralni grad koji nije navikao da viđa ovakve scene nasilja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.