DETALJI FILMSKE PLJAČKE ZLATARE U SPLITU: Pokupili sve za minut i po, odneli su 7 kilograma zlata! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DETALJI FILMSKE PLJAČKE ZLATARE U SPLITU: Pokupili sve za minut i po, odneli su 7 kilograma zlata! (VIDEO)

U pljački zlatare u centru Splita u noći s nedelje na ponedeljak ukradeno je oko sedam kilograma zlata, tvrdi vlasnik.

Moli građane za pomoć, a ima savet i za kolege zlatare. Na snimcima se vide trojica muškaraca koji su, očigledno dobro znali šta rade.

- Neko je digao roletu daljinskim, kao da ima naš daljinski. Ušli su, dalje je bilo razbijanje, pokupili su sve za minut i po - rekao je vlasnik zlatare Ivan Đonlić

- Alarm je uredno zvonio, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako je i trebao da zvoni. Presečen je signal rolo vrata dok je zatvaran, verovatno je odnekud ukraden - napominje sin vlasnika zlatare Josip Đonlić.

- To je sve prošlo kroz moje ruke. Svoj nakit poznajem, a mogu sugerisati kolegama zlatarima da, ako nešto naiđe sumnjivo, obaveste mene ili policiju. Oni to ne mogu ni prodati tako jednostavno. Možda u susednoj državi - kaže vlasnik zlatare.

- Šteta je ogromna, odneli su skoro sve. Prema nekim procenama, otprilike dva miliona kuna robe. Nismo osigurani, trošak je kompletno naš, skrhani smo, ali idemo dalje - kaže Josip.

- Nismo osigurali zato što su premije nenormalno velike. Premije su velike zbog tog iznosa, plus zlatarija. Ne možemo si takve stvari priuštiti - ističe vlasnik zlatare.

- Nekakve sumnje se jesu pojavljivale i tragova ima. Ništa nije sigurno. Policija radi svoj deo posla, rekli su nam da se trude, da će dati sve od sebe da pronađu krivce jer savršen zločin ne postoji - ističe Josip Đonlić.

Ovo je snimka pljačke zlatarnice u Splitu jutros u 03:13 sati! Trebalo im je manje od 2 minute za milijunsku pljačku! Detalji u #DnevnikNoveTV u 19:15. @DNEVNIKhr pic.twitter.com/UhQicwB8UV

— Mario Jurič (@JuricNovaTV) November 4, 2019

Glavni šef policije Nikola Milina prokomentarisao je ceo slučaj.

- Osim klasičnih kolega kriminalističke policije, uvek se još dodatno pozovu kolege iz Centra za kriminalistička veštačenja, zbog potrebnih veštačenja, pronalaženja određenih tragova - napominje glavni šef policije Nikola Milina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PLJAČKA KAO NA FILMU u centru Splita: Za dva minuta pokupili nakit od MILION EVRA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019

U samom centru Splita provalnici su u noći s nedelje na ponedeljak opljačkali zlataru, izvestila je policija...Pljačku su snimile nadzorne kamere, ali su pljačkaši neprepoznatljivi jer su dobro maskirani. Nakon filmske pljačke trojac je otrčao...- Imamo službu koja čuva objekat. U trenutku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.