DETALJI DRAMATIČNOG SPASAVANJA KOD BAJINE BAŠTE: Mladić izvučen iz provalije duboke 30 metara! Otkriveno njegovo stanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2024, 18:28

DETALJI DRAMATIČNOG SPASAVANJA KOD BAJINE BAŠTE: Mladić izvučen iz provalije duboke 30 metara! Otkriveno njegovo stanje

Nezgoda se dogodila na ograđenom vidikovcu na području Kaluđerskih bara

U akciji spasavanja mladića koji je kvadom sleteo u provaliju na Tari učestvovalo je šest vatrogasaca, dva rendžera NP Tara i jedan pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Sve se dogodilo na vidikovcu Platno na Jasikovicama.

- U pitanju je provalija duboka preko trideset metara. Sva sreća što je sa tim mladićem bio još jedan vozač kvada koji je odmah pozvao pomoć, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << inače bi ga teško pronašli. Povređeni mladić je sve vreme bio u svesnom stanju, tokom vožnje nije nosio kacigu - kaže jedan od učesnika u akciji spašavanja.

Povređeni mladić je evakuisan iz provalije i vozilom Hitne pomoći prebačen u užičku bolnicu, gde se utvrđuje stepen njegovih povreda.

. Rendžeri Nacionalnog parka Tara apeluju na sve vozače kvadova, da se tokom vožnje ponašaju u skladu sa propisanim pavilima kako ne bi došlo do ovakavih i sličnih nezgoda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.