DETALJI AKCIJE ARES Otkrivene laboratorije marihuane ali i MEĐUNARODNA NARKO GRUPA

Izvor: Blic, 20.Jul.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DETALJI AKCIJE "ARES" Otkrivene laboratorije marihuane ali i MEĐUNARODNA NARKO GRUPA

Nastavkom akcije "Ares" pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima u prethodnih nekoliko dana, uhapsili su 213 osoba, otkrili dve laboratorije za proizvodnju marihuane, zaplenili 385 kilograma različitih vrsta narkotika i veću količinu oružja i municije.

LABORATORIJA MARIHUANE

Kako su saopštili u Ministarstvu unutrašnjih poslova, njihovi pripadnici u Beogradu otkrili su laboratoriju za uzgajanje marihuane u veštačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uslovima i uhapsili N.B. (1987) i N.R. (1970) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U laboratoriji, koja je otkrivena u hali-hladnjači, koju je zakupio osumnjičeni N.R., policija je pronašla i zaplenila zasad od 2.213 saksija marihuane, težine oko 235 kilograma.

Takođe, u drugoj prostoriji u okviru istog objekta, policija je zaplenila 26 kilograma suve marihuane, spakovane u 14 kesa, koja je kako se sumnja bila namenjena za dalju prodaju.

Zaplenjeno je i 45 velikih lampi snage 1000 vati, aluminijumske rebraste cevi za ventilaciju, filteri, ventilatori, razvučene cevi za navodnjavanje, kompletna oprema sa tajmerima za upravljanjem celog sistema rasvete, kao i vagu za precizno merenje i oprema za sušenje i obradu marihuane.

OTKRIVENA MEĐUNARODNA KRIMINALNA GRUPA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, uz koordinaciju Uprave kriminalističke policije, uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su se kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima i organizovali krijumčarenje droga sa teritorije Turske, preko Bugarske i Rumunije do zemalja Evropske unije.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih.dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su N.D. (1978), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, M.Š. (1973), D.A. (1971), M.D. (1983), V.M. (1975), dok se za jednim osumnjičenim i dalje traga.

Kako navode u Ministarstvu postoje osnovi sumnje da su N.D. i M.Š. pronalazili mlađe osobe, koje nemaju krivični dosije i upućivali ih u Švajcarsku, kako bi tamo neposredno prodavali narkotike uživaocima, a sama kupoprodaja droge ugovarala se i organizovala u Nišu.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je kod M.Š. pronašla spisak sa podacima 35 kupaca opojne droge i šest mobilnih telefona, koji su kako se sumnja korišćeni za za ugovaranje kupoprodaje, a ukupno je pronađeno i oduzeto 15 telefona i 30 sim kartica.

Nakon višemesečnog operativnog rada uz koordinaciju SPNSKN u Beogradu, na teritoriji Švajcarske, uhapšen je jedan od pripadnika ove kriminalne grupe, koji je preprodavao narkotike i kod njega je pronađeno 50 grama heroina, a potom su na teritoriji Ciriha uhapšena još dvojica pripadnika grupe sa 300 grama heroina.

EKSTAZI U NOVOM PAZARU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru zaplenili su 5000 tableta ekstazija u porodičnoj kući E.C. Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, za osumnjičenim u čijoj je porodičnoj kući pronađen ekstazi, raspisala potragu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

MALOLETNIK KRIO DROGU U RANCU

Kako navode u Minstarstvu unutrašnjih poslova, u Zaječaru je kod petnaestogodišnjeg maloetnika policija pronašla više od pet kilograma kanabisa.

Policija je prvobitno u rancu maloletnika pronašla 237 grama kanabisa, a potom je otkrila i zasad sa 142 stabljike, težine 4.800 grama.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, po nalogu zaječarskog Višeg javnog tužilaštva, protiv maoletnika biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

UKRALI EKSPLOZIV U RUDNIKU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su D.S. i Z.S. osumnjičene da su iz rudnika olova i cinka „Grot“ ukrali eksploziv.

Policija je kod osumnjičenih pronašla 21 sporogoreći štapin i 20 incijalnih kapisla za isti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela krađa i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Od početka jula uhapšeno više lica

Izvor: Pančevac-online.com, 20.Jul.2017

U nastavku akcije „Ares”, tokom koje su pripadnici MUP-a Srbije u saradnji s tužilaštvima uhapsili 573 lica širom naše države, pančevački policajci su podneli krivičnu prijavu protiv D. M. (52) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nanošenje teških telesnih  povreda....

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.