DETALJ KOJI TERA SUZE NA OČI: Srceparajući prizori ispred škole na Vračaru u kojoj je počinjen masakr (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2023, 17:09

DETALJ KOJI TERA SUZE NA OČI: Srceparajući prizori ispred škole na Vračaru u kojoj je počinjen masakr (FOTO)

Cela Srbija zavijena u crnu zbog žala za osmoro učenika i čuvarem osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koje je juče svirepo ubio učenik Kosta K.(13).

Ispred škole u kojoj se dogodio zločin kakav Srbija i region ne pamte okuplja se i dalje veliki broj građana, u nameri kako bi odali počast stradalima. Paleći sveće, ostavljajući igračke i cveće, u suzama su se opraštali od žrtava.

Iako je država proglasila trodnevnu žalost koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će trajati od petka do nedelje zaključno sa ovim danima, neutešna je cela zemlja i dani žalosti uveliko traju.

Tuga je zavladala, a najpotresnije slike gledamo upravo ispred škole strave i užasa. Na mestu gde su stradali đaci i čuvar, samo je zavladala tišina, a osim mnogobrojnih građana koji dolaze da se oproste sa žrtvama, doleteo je i beli golub, svetla tačka u surovoj realnosti, unoseći mir nakon velikog stradanja.

Stradalom stražaru koji je bio omiljeni među učenicima, a i nastavnicima, opraštala su se deca u znaku zahvalnosti onom koji ih je godinama čuvao "Hvala našem Draganu što je bio tu za nas". 

Pored cveća i upaljenih sveća, ljudi ostavljaju igračke, fotografije, poruke roditeljima "Razgovarajte sa decom", pa i poruke svojim izgubljenim najmilijima.

Podsetimo, Kosta K. (13) se sumnjiči da je juče oko 8.30 časova ušao naoružan u prostorije škole i krenuo da ubija ljude. Prvo je ubio pripadnika obezbeđenja Dragana V, a potom i troje učenika koje je zatekao u holu. Nakon toga je ušao u učionicu, gde je njegovo odeljenje imalo čas istoriji i pucao je u nastavnicu i svoje drugove. U učionici je petoro dece podleglo povedama.

Nakon krvavog pira je sam pozvao policiju, koja ga je ubrzo savladala i uhapsila u dvorištu škole. U pucnjavi je ranjeno još sedmoro ljudi, a lekari se bore za život devojčice koja je zadobila prostrelnu ranu glave.

Više o pucnjavi u školi na Vračaru pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ANA BRNABIĆ: Ne postoji registrovano vršnjačko nasilje protiv dečaka koji je počinio ovaj stravičan zločin

Izvor: Pančevac-online.com, 04.Maj.2023

Predsednica Vlade Ana Brnabić gostuje na TV Pink. Tema gostovanja su nove odluke Vlade posle masakra koji je počinio dečak Kosta K, kada je u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubio osmoro đaka i čuvara, a ranio šestoro dece i jednu nastavnicu. Povodom stravičnog zločina proglašena...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.