DERBI: Gordon tajna, Nelson igra?

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DERBI: Gordon "tajna", Nelson igra?

Crno-beli ne žele da otkriju kakvo je zdravstveno stanje krilnog centra, dok crveno-beli očekuju svog plejmejkera na treningu u petak.

Pred košarkašima Crvene zvezde Telekom i Partizana mt:s je najvažnija od tri međusobne utakmice u dosadašnjem toku sezone.

Kup se igrao za trofej i prestiž, dok je u ABA ligi mnogo konkretniji ulog. Igra se za ono što ambicioznim klubovima život znači, a to je mesto u Evroligi 2013/14.

I jednima i drugima se tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << finala u Kragujevcu povredio po jedan važan igrač, pa se tri dana uoči derbija (nedelja, 21.00) postavlja pitanje kako teče oporavak Demarkusa Nelsona i Drua Gordona.

U Zvezdi su optimisti da će Nelson zauzeti svoje mesto u startnoj petorci, dok u Partizanu nisu želeli da komentarišu povredu mladog Amerikanca.

"Zdravstveno stanje našeg igrača je velika tajna", glasio je odgovor MONDU iz Humske 1.

Zna se da je Gordon u prvoj četvrtini finala Kupa povredio levu ruku, prilikom skoka u napadu. Posle toga je proveo na terenu još oko dva minuta i uspeo da udari atraktivnu blokadu Igoru Rakočeviću, iako je drugu ruku tom prilikom držao pripijenu uz telo.

Po odlasku na klupu se moglo naslutiti da je reč o povredi nekog mišića u ramenom delu.

Crno-beli su najavili da se do subote i konferencije za novinare pred utakmicu 21. kola ABA lige neće oglašavati ni trener Duško Vujošević, ni igrači.

Demarkus Nelson je u finišu meča u ponedeljak izvrnuo skočni zglob, a onda mu je igrač Partizana pao na koleno. MVP finala Kupa Koraća propustio je duel Evrokupa sa Ulmom, četvrtak je za ceo tim slobodan dan, pa će Nelson prvi put probati da trenira u petak.

Vlada Vukoičić nada se da će tri dana pauze biti dovoljna jednom od njegovih najvažnijih košarkaša da se vrati u stroj.

Na tabeli ABA lige vodi Igokea sa skorom 15-5, ali se posle njena dva uzastopna poraza ponovo "otvorila" borba za prvo mesto i direktan plasman u Evroligu.

Da bi izbila na vrh, Zvezda (14-6) u preostalih šest kola mora da zabeleži dve pobede više od ekipe iz Laktaša, dok Partizanu (13-7) mnogo toga zavisi od okršaja sa direktnim konkurentima.

Crno-beli posle "večitog derbija" dočekuju Olimpiju, zatim gostuju Cedeviti, pa im dolazi Igokea. Jasno je da bi i Vujoševićev tim mogao da preuzme lidersku poziciju, ako bi konačno popravio igru u napadu, stabilizovao formu i ušao u seriju pobeda.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.