DEO NASLEDSTVA OSTAVIO MAČKAMA U ERMITAŽU! Neobična odluka jednog Francuza o kojoj bruji ceo svet

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 19:35

DEO NASLEDSTVA OSTAVIO MAČKAMA U ERMITAŽU! Neobična odluka jednog Francuza o kojoj bruji ceo svet

U podrumima Ermitaža trenutno ima najmanje 50 mačaka koje služe kao zvanični lovci na miševe u muzeju

Umetnička zbirka muzeja Ermitaž možda je jedna od najupečatljivijih na svetu, ali za neke posetioce mačke u ovom objektu čine posetu nezaboravnom. Dovoljno nezaboravnom da ih uključe čak i u testament.

Mačke su ostavile takav utisak na francuskog državljanina Kristofa Botara da je odlučio da im u testamentu zavešta deo svog bogatstva, izvestila je stranica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Fontanka.ru sa sedištem u Sankt Peterburgu, pozivajući se na direktora muzeja Mihaila Piotrovskog.

- Mačke imaju svoje zaštitnike. Nedavno je neko u Francuskoj odredio malu sumu našim mačkama i trenutno smo na vezi sa advokatima zbog toga. Zaista je veoma dirljivo - rekao je on.

. Iako su neophodno osoblje, mačke opstaju samo zahvaljujući donacijama, što Botarov poklon čini potrebom, a ne luksuzom, prenosi "The Moscow Times".

- Čovek je umro i nasledstvo je podelio između svojih bliskih rođaka, francuske organizacije za zaštitu životne sredine i mačaka Ermitaža, iako je deo mali u poređenju sa prve dve - potvrdila je predstavnica za štampu mačaka Marija Hatunen.

Botarovo zanimanje i njegova veza sa muzejom ostaju nejasni, ali predstavnici Ermitaža veruju da je on bio "običan, skroman čovek". Takođe, nije potvrđeno da li je Botar uopšte ikada posetio Ermitaž.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.