DEMONSTRANTI U ŠRI LANCI PRONAŠLI MILIONE U REZIDENCIJI PREDSEDNIKA: Snimak na kom broje pare OBIŠAO ČITAV SVET (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2022, 10:23

DEMONSTRANTI U ŠRI LANCI PRONAŠLI MILIONE U REZIDENCIJI PREDSEDNIKA: Snimak na kom broje pare OBIŠAO ČITAV SVET (VIDEO)

Demonstranti su navodno otkrili veliku sumu novca unutar vile

Demonstranti u Šri Lanki koji su juče ušli u rezidenciju predsednika Gotabaje Radžapakse otkrili su u njoj "milione rupija", piše danas lokalni list Dejli miror.

Demonstranti su navodno "otkrili veliku sumu novca unutar vile“, a na društvenim mrežama se objavljuju snimci ljudi koji broje novčanice, prenosi TAS S.

Za milion rupija može se kupiti oko 12.500 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Kako je naveo Dejli miror, "otkriveni novac predat je snagama bezbednosti".

Demonstranti su ušli juče i plivali u bazenu rezidencije predsednika Šri Lanke, jeli u kuhinji i boravili u njegovim sobama, a video snimci o tome su se delili na internetu.

There is a people revolution underway in the island nation of #Srilanka where protestors have occupied the Presidential home after the dictator fled. Funny surreal scenes from inside the home#Rajapaksa #lka #SriLankaCrisis #SriLankan #SriLankaProtests #GotaGoHome #පන්නමු pic.twitter.com/fsuCLdYjaA

— What The Fu€k Archives (@wtfarchives) July 10, 2022

Više hiljada demonstranata izašlo je na ulice Kolomba, tražeći ostavku Rajapakse, a u protestima je povređeno više od 40 ljudi.

Oni su takođe ušli i u rezidenciju premijera Ranila Vikremesingesa koju su kasnije zapalili, navodi TAS S.

Protesti izazvani finansijskom i ekonomskom krizom zahvatili su Šri Lanku od početka aprila ove godine.

U ekskluzivnom intervjuu za TAS S, Vikremesinge, koji je najavio povlačenje s premijerske funkcije, rekao je da je Šri Lanka teško pogođena najgorom krizom u modernoj istoriji.

🇱🇰🔥📹 — A multitude of protesters is reported seen outside the Central Bank of Sri Lanka, carrying national flags and brandishing anti-government slogans. pic.twitter.com/dpK4rcLlp3

— Watch out for the media.....👍🏽👌🙂🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (@Beachlife747) July 10, 2022

Vikremesinge je istakao da se Šri Lanka suočava sa velikom nestašicom deviza, goriva i naftnih derivata, đubriva, hrane i lekova, a prema njegovim procenama, za oporavak od ekonomske krize biće potrebno više od tri godine, navodi TAS S.

I predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa odlučio je da sledeće srede podnase ostavku.

To je najavo predsedavajući parlamenta Mahinda Japa Abejvardena u video izjavi za javnost i potvrdio da ga je Radžapaksa obavestio o svojoj odluci da se povuče sa predsedcničke funkcije kako bi se ozbedila mirna primopredaja vlasti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.