DEMONIZACIJA SRBA JE NEPRIHVATLJIVA Hitno oglašavanje Marije Zaharove

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 12:28

"DEMONIZACIJA SRBA JE NEPRIHVATLJIVA" Hitno oglašavanje Marije Zaharove

Zaharova je ujedno istakla i da su se poslednjih dana u medijima BiH plasirale različite izmišljotine o stavu Rusije o Srebrenici.

Demonizacija Srba kao "genocidnog" naroda je neprihvatljiva, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući 28. godina od zločina u Srebrenici.

- Demonizacija Srba u suprotnosti je sa međunarodnim pravom i ne doprinosi postizanju pravog međunacionalnog mira - rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Zaharova, nakon čega je pozvala javnost da događaje iz perioda od 1992. godine do 1995. godine ne tumače političari, već naučnici i istoričari, preneo je RT Balkan.

Politizacija ovih pitanja samo pojačava međunacionalnu napetost i ne može da pomogne rešavanju zadataka koji se tiču jačanja mira i bezbednosti u regionu, poručili su iz MSP-a Rusije.

Zaharova je ujedno istakla i da su se poslednjih dana u medijima BiH plasirale različite izmišljotine o stavu Rusije o Srebrenici.

Proizvoljne izmišljotine o stavu naše zemlje o tom pitanju, kako je navela, Rusija tumači kao namernu provokaciju Zapada.

- Rusija se dosledno zalaže za objektivnu istragu protivpravnih akcija koje su bile usmerene protiv svih etničkih grupa, uključujući Bošnjake, Srbe i Hrvate, sa ciljem da krivci, bez obzira na njihovu nacionalnu ili religioznu pripadnost, budu zasluženo kažnjeni - poručila je Zaharova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.