DELOVI SRBIJE OKOVANI SNEGOM! Totalna blokada, nanosi preko jednog metra (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 13:28

DELOVI SRBIJE OKOVANI SNEGOM! Totalna blokada, nanosi preko jednog metra (FOTO)

Jak vetar na Kamenoj Gori pravi namete preko jednog metra. Tokom noći napadalo novih 30 centimetara snega na jugozapadu Srbije.

Tokom noći u planiskim predelima u okolini Prijepolja palo je oko 40 centimetara snega, a ponovo je kritična situacija u Kamenoj Gori gde su snežni nanosi preko jednog metra.

- Ponovo je totalna snežna blokada, ali mi smo na sneg navikli, najveći problem i dalje predstavlja električna energija, to vam je kod nas kao loto, čas je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima, čas je nema, a slavimo kad je dobijemo. Snažan vetar pravi velike snežne nanose, ne možemo da očistimo ni ispred vrata - rekao je Milanko Kijanović iz Kamene Gore.

Na teritoriji opštine Nova Varoš tokom noći napadalo je oko 30 centimetara novog snega, ali nema zavejnih puteva ni sela.

- Mehanizacija je na terenu, obavlja čišćenje, nema odsečenih domaćinstava, a ono što je najvažanije snabdevanje električnom energijom je uredno i nema kvarova na dalekovodima - izjavio je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Svi magistralni putni pravci su prohodni, ali se zbog loših vremenskih uslova vozačima savetuje dodatna opreznost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.