Izvor: B92, 24.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELIC TVRDI DA NIJE UBIO PAVLA BULATOVICA

Beograd, Podgorica -- MUP Srbije proverava informacije o Ivanu Delicu, za koga su anketni odbori saveznog parlamenta naveli da je ubica ministra odbrane Pavla Bulatovica, saopstili su u cetvrtak zvanicnici policije.

Izvestaj anketnih odbora Savezne skupstine o ubistvu nekadasnjeg ministra odbrane Pavla Bulatovica izaziva razlicite komentare. Clanovi odbora stoje iza svog izvestaja, ali deo javnosti izrazava sumnju u pouzdanost zakljucaka. Predstavnici republickog MUP-a tvrde da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu kontaktirali sa clanovima odbora i da proveravaju informacije o Ivanu Delicu koji je u izvestaju osumnjicen kao ubica.

Demokratska stranka u svom saopstenju upozorava da "Vojislav Seselj zloupotrebljava smrt jednog coveka i tragediju njegove porodice" i "javnosti podmece naklapanja". DS ukazuje i na cinjenicu da radikali dok su bili na vlasti nisu uspeli da rese ubistvo vec to sada rade kada su opozicija. Poznati beogradski advokat Branislav Tapuskovic takodje je skeptican prema ovakvom nacinu vodjenja istrage: "Ako se udje u takve stvari da se obrazuju anketni odbori za nesto sto je iz delokruga rada policije i suda, onda, sta ce nam i policija i sud", rekao je Tapuskovic.

Osumnjiceni Ivan Delic tvrdi da je 7. februara 2000. kada je Bulatovic ubijen u beogradskom restoranu "Rad" bio u Budvi u restoranu svog oca sa vecim brojem poslovnih ljudi. U izjavi za RTS Delic demantuje i ostale navode skupstinske optuznice: |"Nijedan od ovih navoda nije tacan. Niti sam pobjegao za Svajcarsku 20. oktobra, niti zivim i boravim u Svajcarskoj, niti poznajem ljude koji su navedeni, niti sam uradio ovo sto se desilo. Za to imam svedoke, bio sam u Budvi", rekao je Delic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.