DEČJI MARATON Najbrži predškolac Nikša Popović, a izabran je i super puž

Izvor: Blic, 13.Maj.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEČJI MARATON Najbrži predškolac Nikša Popović, a izabran je i "super puž"

Ovogodišnji 24. Dečji maraton, koji je u aprilu odložen zbog lošeg vremena, održan je danas u Beogradskom zoološkom vrtu, a najbrži je bio predškolac Nikša Papović, koji je stazu dugu 230 metara optrčao za neverovatnih 39 sekundi.

Toplo vreme, muzika i nasmejana dečja lica, slika su ovogodišnjeg Dečjeg maratona, u čijim pretkvalifikacijama je učestvovalo oko 15.000 predškolaca iz beogradskih vrtića.

Mokri dlanovi i nervoza pred trku bili su prisutni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako kod dece tako i kod roditelja i vaspitača, a svi su se nadali da će se pokazati u najboljem svetlu.

Već oko 11 sati, mališani su počeli da zauzimaju mesta na startu, a na znak za početak trke brzonogi predškolci počeli su da se probijaju jedni pored drugih. Na cilju su ih čekali roditelji koji su im pritrčali u zagrljaj, a bilo je i onih koji su nezadovoljni plasmanom pustili i poneku suzu.

Prvi na cilj stigao je Nikša Papović iz vrtića "Čika Jova Zmaj" sa Voždovca i to za samo 39 sekundi te je poneo pobedu najbržeg malog Beograđanina. Ovo mu nije prvi maraton, a na mnogim je do sada bio pobednik. Pre nekoliko meseci on se doselio iz Norveške, a kako tvrdi njegov tata čim je napravio prve korake, počeo je da se bavi atletikom i fudbalom.

- Drago mi je da sam osvojio prvo mesto, nije bilo mnogo teško. Sada idem u bioskop jer mi je tata obećao da će me voditi ako pobedim - rekao je Nikša.

Za njim je na cilj stigla i devojčica Nađa Savić, iz vrtića "Diznilend", sa rezultatom od 40 sekundi. A trećeplasirani je bio Jovan Milić iz vrtića "Čigra".

- Nadao sam se da ću biti među najboljima, ali mi je u finalu bilo teže, jer je bila jaka konkurencija. Inače, igram fudbal pa tamo puno trčimo - rekao je šestogodišnji Jovan.

Prva tri najbrža mališana dobila su pehare, cveće, slatkiše, a Nikša je ovenčan lovorovim vencem i uručena mu je glavna nagrada - bicikl. Nagrađen je i najsporiji takmičar Stefan Knežević, koji je poneo titulu "Super puža".

Najboljima je nagrade podelio Andreja Mladenović, a mališane je tokom maratona zabavljao glumac Slobodan Ninković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.