DEČAKA RASTRGLI PSI NJEGOVOG NAJBOLJEG DRUGA: Lekari svim naporima pokušavaju da ga spase

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 09:06

DEČAKA RASTRGLI PSI NJEGOVOG NAJBOLJEG DRUGA: Lekari svim naporima pokušavaju da ga spase

Mališana je spasio slučajni prolaznik

Dečak star 12 godina teško je povređen kada su ga napala dva psa dok se igrao u dvorištu kuće svog najboljeg druga. Tragičan ishod sprečio je slučajni prolaznik, koji je čuo mališana kako vrišti.

Jeziv napad dogodio se prošle sedmice u Stafordširu u Engleskoj, a dečak je zadobio teške povrede glave, grudi, leđa i nogu.

Mališana su napali psi rase kane korso i američki buldog, koji su ranije imali mirnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << narav, i nije poznato zašto su u četvrtak izgubili kontrolu i napali dete.

Komšija je bio očevidac stravičnog napada. Sve se, prema njegovim rečima, odigralo oko 14 časova, dok su se deca igrala u dvorištu.

- Dečaka je skakao na trambolini i psi su odjednom jurnuli na njega i krenuli da ga kidaju. Kane korso je ogroman pas. Jedan čovek koji je prolazio kraj dvorišta uleteo je da pomogne. I njega su izoujedali po nogama. Izleteo sam kada sam čuo njega kako vrišti - svedoči komšija.

Majka mališana u čijoj kući je dečak bio gost izvinila se porodici zbog tragičnog događaja, a roditelji povređenog dečaka nisu okrivili porodicu za sve što se dogodilo. Nadležni su naložili da psi budu uspavani, a vlasnica je kažnjena sa 600 evra.

- Ne znam šta se dogodilo. Oni nisu bili nasilni psi, naprotiv, bili su to normalni psi. Nismo ih odgajali da budu agresivni, odrasli su uz decu - rekla je vlasnica za Sun Online.

Iz policije su saopštili da je dečak smešten u bolnicu i da se nalazi u kritičnom stanju.

- Vlasnici su nam bez pogovora predali pse - saopštili su iz policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.