DEČAK UMRO ZBOG SMRTONOSNOG IZAZOVA NA TIK TOKU! Skrhana baka Tina uputila MOLBU: Želimo da spasimo drugu decu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 08:49

DEČAK UMRO ZBOG SMRTONOSNOG IZAZOVA NA TIK TOKU! Skrhana baka Tina uputila MOLBU: "Želimo da spasimo drugu decu"

Strašna tragedija

"Bistar" i "energičan" školarac preminuo je nakon što je navodno učestvovao u opasnom izazovu na društvenim mrežama koji podstiče udisanje otrovnih isparenja, tvrdi njegova porodica.

Tomili Grejsi Bilington (11) umro je u subotu, 2. marta, nakon što su ga bolničari pronašli da ne reaguje u kući prijatelja u Lankasteru.

Policiju je pozvala Hitna pomoći nešto posle 12 časova. Dečak je prebačen u bolnicu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je kasnije proglašen mrtvim.

Tomilijeva baka, Tina Berns, danas je progovorila o smrti svog unuka, tvrdeći da je on „umro u trenutku“ tokom spavanja gde su on i prijatelj sledili opasan izazov na Tik toku - hroming.

Hroming se koristi kao žargonski izraz za opisivanje trenda udisanja toksičnih isparenja umesto droge, a pojavio se u Velikoj Britaniji 2018. Ova platforma je blokirala sve video snimke ili pretrage koje koriste taj termin.

Tina je rekla da njen unuk imao zlatno srce i da je porodica potpuno uništena gubitkom dečaka koji je bio bistar i energičan.

- Ne želimo da druga deca prate TikTok ili budu na društvenim mrežama. U stvari, želimo da se TikTok ukloni i da deci mlađoj od 16 godina ne bude dozvoljeno da budu na društvenim medijima.

- Ovo nas sve lomi, ali želimo da pomognemo da se spasu životi druge dece i da porodicama damo svest da svoju decu čuvaju - rekla je ona i dodala da je primila mnogo poruka od drugih roditelja „zahvaljujući joj“ što je podigla svest o ovom izazovu.

Tina je rekla da zna za jednu ženu koja nema pojma o štetnim trendovima na društvenim mrežama, a njena deca srećno sede na TikToku u svojim spavaćim sobama.

Reč „hromiranje“ je neformalna reč koja potiče iz Australije. To uključuje udisanje isparenja iz toksičnog izvora kao što je aerosolna boca, dezodorans u spreju ili posuda za boju.

Udisanje isparenja utiče na centralni nervni sistem i usporava aktivnost mozga.

Ova praksa je izuzetno opasna i može dovesti do vrtoglavice, halucinacija, povraćanja, srčanog udara, gušenja i može trajno oštetiti mozak, jetru i bubrege.

Izvor: Srbija Danas/Kurir/Dejli mejl/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.