DEČAK-UBICA ŠOKIRAO ZAHTEVIMA! Evo šta je sada tražio od osoblja bolnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 16:08

DEČAK-UBICA ŠOKIRAO ZAHTEVIMA! Evo šta je sada tražio od osoblja bolnice

Zabranjen mu je izlazak iz sobe.

Dečak ubica koji je 3. maja prošle godine ubio devetoro đaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" zatvoren je na Klinici za neurologiju i psihijatriju Kliničkog centra Srbije. On se nalazi pod najstrožim merama bezbednosti, i zabranjeno mu je kretanje van bolničke sobe. Dečak, međutim,  poslednjih dana zahteva od zaposlenih da ga puste napolje.

- Prvo je tražio da ide u šetnje po dvorištu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ustanove, koja je njemu strogo zabranjena. Prvo zbog pokušaja bekstva, ali i zbog opasnosti da će povrediti zaposlene i sve koji mu se nađu na putu. Kroz prozor sa rešetkama je video decu kako igraju fudbal, pa je onda tražio da ga puste da šutira loptu, ne odustaje od te sulude ideje i tvrdi da ima pravo da izađe iz sobe - navodi nezvanično izvor.

Inače je poznato da je dečak ubica voleo da gleda i igra fudbal, te je često sa drugovima i ocem koji je trenutno u pritvoru, išao na utakmice.

Podsetimo, protiv njegovih roditelja, vodi se parnični postupak, kao i njihovog maloletnog sina. Ovaj postupak je pokrenut po tužbi porodice ubijene devojčice, koja je bila u istom odeljenju sa dečakom koji je izvršio zločin.

Takođe, paralelno sa ovim postupkom, održavaju se još dva parnična suđenja. U drugom postupku, tužbu je podnelo ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece, kao i čuvara škole.

Važno je napomenuti da je jedan od tuženih i sam maloletni dečak, iako je to neobično u parničnom postupku.

Međutim, u krivičnom postupku, on nije tužen jer u trenutku izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina i nije krivično odgovoran.

Izvor: Srbija Danas/Informer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.