DEČAK-UBICA OBRNUO PRIČU: Roditelji ga pitali što im je ubio decu, on im dao BIZARAN odgovor!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 21:07

DEČAK-UBICA OBRNUO PRIČU: Roditelji ga pitali što im je ubio decu, on im dao BIZARAN odgovor!

Užasan zločin koji je potresao celu Srbiju

Više od dva meseca nakon što je ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole, ali i nakon što je od zločina sve vreme bio zatvoren u psihijatrijskoj bolnici, dečak ubica iz OŠ "Vladislav Ribnikar" promenio je ploču i prvi put od stravičnog masakra koji je počinio je rekao da se kaje?! Kako saznaje "Blic", on je tokom svedočenja u postupku koji se vodi protiv njegovog oca rekao: "Kajem se, da mogu da vratim film, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bih to opet uradio".

Dečak-ubica (13) danas je putem video linka ispitivan više od četiri sata u postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Ispitivanju su u zgradi Višeg javnog tužilaštva u Beogradu prisustvovali postupajući tužilac, advokatica oca dečaka, punomoćnici oštećenih, kao i roditelji ubijene dece koji su saslušanje pratili preko monitora.

U Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu gde je dečak ispitivan bila je njegova majka.

Iako je svedočenje bilo u vezi krivičnog dela koje se stavlja na teret oca, dečak-ubica je progovorio o tome zbog čega je izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar", kada je ubio devet vršnjaka i čuvara škole.

Kako se saznaje, roditelji ubijene dece su govorili su preko poziva psihologu (psiholog je imao bubicu u uhu i slušao pitanja) pitanja dečaku-ubici, koja su uglavnom bila usmerena na to zbog čega je ubio svoje vršnjake.

- On nije umeo da objasni zašto je to uradio. Rekao je da se predomišljao, da se kaje i kada bi vratio film, ne bi opet to uradio. Takođe, on nije naveo konkretan razlog zbog čega je tog 3. maja ušetao u školu sa očevim oružjem i ispalio hice u svoje vršnjake - navodi izvor.

S obzirom na to da dečak u trenutku izvršenja dela nije imao navršenih 14 godina, on nije krivično odgovoran.

Iskaz dečaka ubice gde izražava kajanje prvi je od masovnog ubistva koji je počinio. On tokom boravka u bolnici nije pokazao ni trunku kajanja i empatije, štaviše on je pitao kada će da izađe na slobodu.

- Nema zahteve, nije pitao ni za roditelje. Njegova jedina interesovanja su kada izlazi i kakve su reakcije na njegov čin - rekao je ranije izvor. Dečak-ubica je u bolnici potpuno smiren, a njega čuva čitav tim policajaca, koji se konstantno smenjuju, na svakih 12 sati.

- Drugo pitanje koje postavlja je kakav je odjek ostavio, kakve su reakcije. Šta se događa napolju i on očekuje da je popularan. Njegova očekivanja su bukvalno da će se okupiti ispod njegovog prozora i skandirati mu - rekao je ranije izvor.

Sa druge strane, jedan deo ispitivanja se bavio postupkom koji se vodi protiv oca, i dečak je ispitivan o oružju, kako je došao do njega, da li mu je otac omogućio pristup oružju i slična pitanja.

Kako se nezvanično saznaje, dečak- ubica je ispričao svoju verziju na koji način je došao do oružja koje je bilo u sefu. Takođe, on je rekao da mu otac nije omogućio prvi pristup oružju, već neko drugi, što bi značilo da će i jedan od pravaca istrage ići i u tom pravcu.

- Dečak ubica tvrdi da je njegov otac imao i dopunske mere obezbeđivanja oružja, koje nisu obavezne. Prema iskazu, njegov otac je imao šifre na obaračima pištolja. Dečak je do detalja objasnio kako je došao do oružja koje je bilo u sefu i pod šiframa. Rekao je da se dugo mučio da razbije šifre i da je dugo vremena pretraživao kako da dođe do oružja - navodi izvor.

Otac je osumnjičen da je u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi. Takođe, kako se sumnja on je nepropisno držao oružje.

Nakon što je otac dečaka uhapšen, on je saslušan u tužilaštvu, kada je izneo odbranu. Protiv majke dečaka je u toku predistraga, utvrđuje se da li je došlo do krivičnog dela zapuštanje i zanemarivanje maloletnog lica.

Takođe, Viši sud u Beogradu je doneo privremene mere zabrane raspolaganja nekretninama i novcem za oca i majku dečaka-ubice, a na predlog porodica ubijene dece.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.