DEČAK UBICA NAKON POKLONA MAJKE POSTAO OPSEDNUT: To će sve ljude zanimati, zaradiću milione

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 13:35

DEČAK UBICA NAKON POKLONA MAJKE POSTAO OPSEDNUT: "To će sve ljude zanimati, zaradiću milione"

Dečak-ubica se ponaša kao da se masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" nije ni desio!

Kako otkriva izvor iz ustanove u kojoj je zatvoren, on je pokazao interesovanje za pisanje nakon što mu je majka poklonila knjigu, a koju čita dok vreme provodi pod specijalnim nadzorom policajaca unutar sobe i onih ispred zdravstvene ustanove.

On šetajući po sobi konstantno ponavlja:

- Knjiga koju ću napisati opisaće sve što se izdešavalo u mom životu! Kažu da sam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << car, a ova knjiga će sve te ljude zanimati, a zaradiću milione jer me ljudi vole! Zašto ne bi znali sve? Napisaću je tako dobro da će svima biti interesantna - ponavlja dečak-ubica.

Kako kaže izvor blizak istrazi, već par dana on sklapa kockice kako da napiše vid svoje autobiografije.

- Neprekidno priča da će napisati knjigu koja će se odnositi na njegov život od ranog detinjstva pa do današnjeg dana. Govori kako će to biti obimno delo. Priča da će detaljno opisati sve i navesti razloge koje su ga naveli da počini ono što je uradio 3. maja - objašnjava obavešteni izvor blizak istrazi.

Iako informacije skoro da ne mogu da stignu do dečaka čiji je zločin zaprepastio svet, dečak je saznao da su istražni organi blokirali svu pokretnu i nepokretnu imovinu koja pripada njegovim roditeljima. Saznao je da su ocu blokirani računi.

- Do njega je stigla informacija da su im sve zaplenili. Nije komentarisao ta saznanja. Sada je preokupiran razmišljanjem o knjizi, a o tome razmišlja sa velikom radošću. Ne pokazuje da mu je bilo šta bitnije u ovom trenutku - navodi izvor upoznat sa istragom.

Kako poručuje da će zgrnuti milione objavljivanjem i prodajom knjige, veruje se da razmišlja o tome kako da obezbedi sopstvenu budućnost, jer od sada ne može da računa na finansijsku pomoć roditelja.

Viši sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane prodaje ili stavljanja hipoteke na nepokretnosti u Nišu, Paraćinu i Beogradu za koje je utvrđeno da su u vlasništvu ili suvlasništvu majke dečaka koji je 3. maja ubio devet učenika i čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Otac i majka dečaka-ubice pokušali su da se "reše" imovine tako što su imali plan da je prepišu, odnosno poklone rođacima. Ubrzo nakon toga, majka dečaka ubice napravila je novi korak - pokušala je da napusti zemlju međutim, policija ju je tu zaustavila.

Pošto su se pojavile spekulacije da bi porodica ili makar njen deo u jednom trenutku mogao da se preseli u inostranstvo, pre nekoliko dana zaustavljene su majka i sestra dečaka-ubice koje su pokušale da napuste Srbiju.

Majka dečaka-ubice pokušala je da ode iz zemlje sa ćerkom preko graničnog prelaza Prohor-Pčinjski, međutim, policija ju je tu zadržala.

Nakon saslušanja ona je puštena na slobodu, a prema rečima advokata Nikole Ristovića, ukoliko se protiv nekog lica prikupljaju pojedine dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li se stiču elementi krivičnog dela - zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nema razloga da ta osoba, protiv koje se prikupljaju pojedine dokazne radnje, ne može da napusti zemlju.

Viši sud u Beogradu usvojio je predlog članova porodice ubijenih u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da se sav novac kojim raspolaže otac dečaka-ubice sa Vračara prenese u depozit javnog izvršitelja.

Istovremeno, sud je naložio Narodnoj banci Srbije da izvrši transfer novca kako je naloženo. Novac će do visine imovinsko-pravnih zahteva oštećenih (članova porodice ubijenih) biti u depozitu javnog izvršitelja, gde će se čuvati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.