DEČAK-UBICA MU BIO DIREKTNA INSIPIRACIJA: Svet dobio novog maloletnog monstruma, likvidirao drugara, a pre toga pažljivo pratio slučaj Ribnikar

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2023, 20:11

DEČAK-UBICA MU BIO DIREKTNA INSIPIRACIJA: Svet dobio novog maloletnog monstruma, likvidirao drugara, a pre toga pažljivo pratio slučaj "Ribnikar"

Dečak je prvobitno planirao da zapali svoju žrtvu i nasred učionice je polio zapaljivom tečnošću, ali mu je zakazao upaljač

Dečak Mateja Z. (15), poreklom sa Kosmeta, koji je pre tri dana u učionici u nemačkom gradu Ofenburgu ubio svog vršnjaka, pratio je vesti o masakru u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", javljaju nemački mediji.

Nakon ubistva u školi pojavili su se stravični detalji zločina koji je šokirao Nemačku. Najšokantniji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << detalj, kako navodi "Bild", jeste da je Mateja prvobitno planirao da zapali svoju žrtvu.

On je pre tri dana u učionici iz pištolja pucao na svog vršnjaka Pavlosa (15), koji je preminuo od zadobijenih povreda nekoliko sati kasnije.

Mateja, učenik devetog razreda, tog jutra uzeo je iz zaključanog ormana uzeo dedin pištolj i otišao u školu.

Ali, kako se sada ispostavlja, on je u početku imao drugačiji plan.

"Ofenburger tageblat" navodi da je Mateja nasred učionice prvo polio svoju žrtvu zapaljivom tečnošću i pokušao da ga zapali, ali mu je zakazao upaljač.

Der Mord an einer Schule in #Offenburg durch einen Serben offenbart nicht nur das Totalversagen der "Wir schaffen das"-Politik, er markiert auch das Ende der Deutungshoheit der Medien. Gegen die geballte Macht von Whatsapp, X etc. haben die Mainstream-Lügner keine Chance mehr.… pic.twitter.com/0ILhv8lF2m

— Dr. Gunter Link (@mainstreamwatch) November 12, 2023

Tokom pretresa policija je u školi pronašla flašu za koju se sumnja da je u njoj bio zapaljiv materijal. Kako se navodi, Matejeva majka rekla je policiji da jedina zapaljiva tečnost koju imaju u kući jeste ulje za loženje koje se nalazi u podrumu.

Ona je potvrdila i da je pištolj, kojim je Mateja ubio Pavlosa, vlasništvo dečakovog dede, te da je bio zaključan.

- Da, oružje je iz naše kuće, za šta svi snosimo odgovornost, ali pištolj je bio pod ključem - rekla je ona i dodala da njen sin nikada ranije nije imao veze sa oružjem.

Ona nije mogla da kaže šta bi mogao da bude motiv ovog jezivog zločina.

- Nedavno je bila pucnjava u školi u Srbiji i pratio je vesti. Gledao je i te horor scene na TikToku. Pre dva meseca mi je rekao da je na TikToku video kako je 14-godišnjak ubio vršnjaka u Loru na Majni zbog duga od 60 evra - prisetila se majka dečaka ubice.

Nein?! Doch! Oh. Man ist als Eltern dran, wenn man daheim eine scharfe Waffe - hier eine alte #Beretta - hat & die vom 15-jährigen Sohn wie in #Offenburg #BadenWürttemberg genommen wird, um einen gleichaltrigen Schulkollegen zu erschießen? Mach Dinger.

Ja was hätten wir denn… pic.twitter.com/KZExxx4Xcy

— Capulcu TurkKick (@KickTurk) November 13, 2023

Policija, pak, navodi da bi motiv mogla biti ljubomora ili vršnjačko nasilje.

Drugovi iz razreda ubijenog Pavlosa rekli su da su on i Mateja bili zaljubljeni u istu devojku, a majka da je čula da je došlo do sukoba oko devojčice. Ipak, ona sumnja da bi to mogao biti motiv.

- Od početka školske godine bio je prilično tajnovit, jedva da je govorio. Mora da se nešto dogodilo u školi. Da li postoji neka vrsta ucene, neka vrsta sprdnje? Sve su to spekulacije - rekla je ona i dodala da mu Pavlos nikada nije bio prijatelj.

Na kraju je dodala da joj je rečeno da može da ga vidi tek 22. novembra.

- Ne znam kako će da se nosi sa svim ovim - rekla je na kraju Matejeva majka.

Policija je zaplenila njihove mobilne telefone i kompjutere i uvela privremenu zabranu kontakta sa sinom koji je u pritvoru.

- Žao mi je dečaka i njegove porodice. Mateja je moje jedino dete - dodala je majka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.