DEČAK-UBICA IZ NOVOG SADA PONOVO POBEGAO! Uhapšen pre 2 dana po treći put, pa odmah napravio HAOS! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 15:09

DEČAK-UBICA IZ NOVOG SADA PONOVO POBEGAO! Uhapšen pre 2 dana po treći put, pa odmah napravio HAOS! (VIDEO)

Dečak ubica iz Novog Sada, zajedno sa bratom, opet izbegao iz Centra za socijalni rad i izvršio još jednu pljačku, izazivajući ozbiljne izazove za nadležne, jer zakon ne dozvoljava adekvatne sankcije zbog maloletničkog statusa.

Trinaestogodišnji Novosađanin koji je priveden sa šesnaestogodišnjim sugrađaninom zbog sumnje da je proteklih nedelju dana počinio više pljački širom Novog Sada, predat je u nadležnost Centra za socijalni rad odakle je ponovo pobegao i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odmah je počinio još jednu pljačku.

Dečak zajedno sa mlađim bratom (11) osumnjičen da je 14. aprila prošle godine u Tovariševu ubio staricu (75) i oni nisu mogli biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa zato što su mlađi maloletnici, a to su i iskoristili da pobegnu iz Centra za socijalni rad.

Policija je utvrdila da su nakon bega maloletna braća počinila 32 krađe i pokušaja krađe a sada se sa prijateljem sumnjiči da je počinio još najmanje devet teških krađa i četiri pokušaja teške krađe širom Novog Sada.

Kako nezvanično saznajemo, maloletna braća zadaju ozbiljne glavobolje nadležnima iz novosadskog tužilaštva i policije jer je zakon na njihovoj strani i ne mogu im ništa zato što su mlađi od 14 godina.

Ovo je već izmaklo svakoj kontroli zato što je maloletnik ponovo smešten u ustanovu iz koje je već jednom pobegao a sada je to ponovo učinio za manje od 24 sata i odmah počinio još jednu pljačku. Mlađi brat mu nije ništa bolji i stvarno ne znamo šta ćemo sa njima zato što je zakon na njihovoj strani. Počine krivično delo, mi ih sklonimo sa ulice a oni pobegnu i tako u krug - priča za medije izvor blizak istrazi koja je pokrenuta protiv maloletnog zbog novog krivičnog dela.

Dodaje da će sigurno ponovo biti predati u nadležnost Centra za socijalni rad jer nemaju gde sa njima.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Za "Blic" iz novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva kažu da je postupak dokaznih radnji protiv majke maloletnih delinkvenata u toku.

- Povodom krivične prijave PU Novi Sad, zaprimljene kod ovog Tužilaštva dana 10.07.2023. godine, pred ovim Tužilaštvom u toku je postupak dokaznih radnji protiv muškarca zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika, te će nakon prikupljenih svih dokaza i sagledavanja celokupnog činjeničnog stanja biti doneta javnotužilačka odluka - navedeno je u odgovoru OJT.

Podsetimo, muškarac je nakon prebijanja prebačen na Neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća. Rođaci su ga prebacili u banju u Melencima gde je pao u komu, a potom su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu nažalost nije bilo spasa.

Kako saznaje "Blic", dečaci su ostali na slobodi nakon teškog krivičnog dela koje su počinili u Tovariševu, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloletnici.

Od tada su identifikovani kao počinioci 32 krivična dela.

- Krali su sve i svuda. Najviše na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvećare, menjačnice, a opljačkali su čak i salon za pse. Nema gde nisu provaljivali, a ukrali bi sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca krali su cigarete, mobilne telefone, pića i razne druge stvari, a policija je i ranije podnosila prijave - saznato je nezvanično.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.