DEČAK STRADAO ZBOG OČEVE BOLESNE OPSESIJE - Izjava tetke preminulog momka iz Titana frapirala svet! NIJE NI ŽELEO DA IDE NA PUT

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 08:37

DEČAK STRADAO ZBOG OČEVE BOLESNE OPSESIJE - Izjava tetke preminulog momka iz Titana frapirala svet! NIJE NI ŽELEO DA IDE NA PUT

U danima pre nego što će podmornica Titan nestati u Atlantskom okeanu, najmlađi putnik, 19-godišnji student koji je pratio svog oca na ekspediciji, oklevao je da krene u morske dubine ka olupini Titanika jer je bio "prestravljen".

Ipak, pristao je na put da bi ugodio ocu avanturisti, izjavila je tetka mladića koji je sinoć proglašen mrtvim, kao i ostalih četvoro putnika i članova posade.

Azmeh Davud, starija sestra pakistanskog biznismena Šahzada Davuda, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekla je za NBC njuz da je njen nećak Sulejman (19) obavestio jednog rođaka da "nije baš bio" za put podmornicom i da se oseća "prestravljeno" zbog ekspedicije do olupine Titanika.

Tinejdžer se na kraju ipak ukrcao u podmornicu jer je putovanje palo na Dan očeva i bio je željan da ugodi svom tati, koji je bio strastven kada je Titanik u pitanju, rekla je Azmeh Davud.

- Mislim na Sulejmana, koji ima 19 godina, i unutra samo možda ostaje bez daha - rekla je Azmeh Davud u telefonskom intervjuu iz kuće u Amsterdamu koju deli sa suprugom Džonatanom.

Azmeh Davud je bila slomljena sinoć kada je kompanija "Oušn gejt", koja stoji iza ekspedicije Titan, potvrdila da se svih pet putnika na brodu smatra mrtvim. Američka obalska straža saopštila je da je krhotina u oblasti pretrage u skladu sa "katastrofalnom implozijom".

Aunt of the 19-year-old passenger on the Titan submersible says he was ‘terrified’ before the trip to the Titanic but went to please his dad because the trip fell over Father’s Day weekend. pic.twitter.com/vcoK0lkvZh

— Pop Base (@PopBase) June 22, 2023

- Osećam nevericu. To je nestvarna situacija - rekla je Azmeh Davud kroz jecaje.

Poslednja četiri dana bila su mučna za nju. Bila je zalepljena za TV i vesti o potrazi za nestalom podmornicom, očajnički želeći novosti o svom bratu i nećaku, a plašeći se najgoreg.

- Osećam se kao da sam uhvaćena u veoma lošem filmu, sa odbrojavanjem, ali niste znali do čega odbrojavate. Meni lično je bilo teško da dišem misleći na njih. Nikada nisam mislila da ću imati problema sa disanjem - rekla je Azmeh Davud.

Azmeh i njen brat Šahzad su potomci jedne od najistaknutijih korporativnih dinastija u Pakistanu. Porodično poslovno carstvo Davud Herkules Corp. ulaže u poljoprivredu, zdravstveni sektor i druge industrije.

Šahzad je bio potpredsednik Engro Corporation sa sedištem u Karačiju i savetnik Prince's Trast Internešnl, dobrotvorne organizacije koju je osnovao kralj Čarls III.

Wall Street Journal reports that a top secret U.S. Navy detection system heard the implosion of the Titan submersible days ago, hours after the craft had begun its journey. pic.twitter.com/MiCNAGmw1F

— Pop Base (@PopBase) June 22, 2023

Poslednjih godina, Azmeh Davud je prekinula vezu sa Šahzadom. Njoj je 2014. dijagnostifikovana primarna progresivna multipla skleroza i "svedena je na invalidska kolica".

Ona i njen suprug odlučili su da se presele iz Engleske u Amsterdam kako bi imala lakši pristup lekovitom kanabisu.

Ali neki članovi njene porodice, uključujući Šahzada, nisu odobravali njenu upotrebu kanabisa i počeli su ređe da govore. Rekla je da se i dalje oseća bliskom sa Sulejmanom, kojeg je opisala kao mladića veoma dobrog srca.

Sa vestima u četvrtak da se veruje da su obojica mrtva, Azmeh se podsetila na ljubav koju je osećala prema svom bratu i sestri.

- Bio je moj mlađi brat… Držala sam ga kada se rodio - dodala je.

The US Coast Guard confirms the Titan submersible imploded near the wreckage of the Titanic. pic.twitter.com/vTp9J2jIvH

— Pop Base (@PopBase) June 22, 2023

Azmeh je podsetila da je Šahzad od malih nogu bio "apsolutno opsednut" Titanikom. Kada su bili deca u Pakistanu, braća i sestre Davud su stalno gledali film iz 1958. "Noć za pamćenje", britansku dramu o potonuću broda za krstarenje.

Nije bila iznenađena kada je saznala da je njen brat kupio karte za misiju "Oušn gejt". Ipak, to nije bilo nešto što bi ona ikada uradila.

- Da ste mi dali milion dolara, ne bih ušla u Titan - rekla je Azmeh.

Kako se navodi, deo dana provela je gledajući stare porodične fotografije, pokušavajući da shvati tragediju koja je zadesila njenog brata i nećaka.

- Osećam se veoma loše što je ceo svet morao da prođe kroz toliko traume i neizvesnosti - rekla je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.