DEČAK SE IGRAO U DVORIŠTU I POGODIO GA JE ZALUTALI METAK: Praznična paljba zamalo okončana tragedijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEČAK SE IGRAO U DVORIŠTU I POGODIO GA JE ZALUTALI METAK: Praznična "paljba" zamalo okončana tragedijom

Za sada nije poznato ko je i gde ispalio sporni hitac, što je predmet dalje istrage.

Dečak B. S. (14) iz Laktaša ranjen je u nogu zalutalim metkom dok se igrao u dvorištu svoje kuće u Trnu kod Laktaša! Za sada nije poznato ko je i gde ispalio sporni metak, što je predmet dalje istrage.

Dečak je pogođen u predelu kolena i to u hodu, kada je podigao nogu da bi napravio korak. Zrno metka je palo sa visine i ostalo zaglavljeno u kolenu. Dečak je hospitalizovan u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i nije životno ugrožen.

- Sreća u nesreći je to što je zrno za par milimetara promašilo krvne sudove, čime su sprečene teže posledice - kaže dobro upućeni izvor.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić kaže da se sve odigralo u subotu 11. januara, te da policija intezivno radi na pronalasku pucača.

- Celi događaj prijavili su lekari Doma zdravlja u Laktašima gde se maloletno lice obratilo za pomoć nakon što je isti dan u dvorištu porodične kuće zadobilo ustrelnu ranu u predelu desne noge - rekla je Mučibabić.

Ona kaže da policijski službenici PS Laktaši preduzimaju sve neophodne mere i radnje u cilju rasvetljavanja tog krivičnog dela. Sa svime je upoznato i Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je taj slučaj kvalifikovalo kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti i naredio da se nastavi rad na predmetu.

- PU Banjaluka još jednom apeluje na sve građane da se uzdrže od nezakonite upotrebe vatrenog oružja, kako bi zaštitili svoj život i život ljudi u svojoj okolini - kaže Mučibabićeva.

Nakon prijave policija je izvršila uviđaj, ali na mestu ranjavanja nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi bili od koristi za dalju istragu. Nepoznato je odakle je zrno metka doletilo, pa policija proverava da li je sporni dan u okolini bilo organizovanih proslava, na kojima je pucano iz vatrenog oružja. Za sada nije poznato ni da li se radi o puščanom ili pištoljskom metku, što je takođe predmet dalje istrage.

Porodica ranjenog dečaka, razumljivo, nije htela da govori o detaljima celog slučaja. Njegova majka je samo kratko poručila:

- Ne daj Bože nikome! Samo mi znamo šta smo sve prošli u ova tri dana i zaista nemam snage da ponovo prolazim kroz to sve. Najbitnije je da je dete živo i zdravo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.