DEČAK (8) KONAČNO IZVUČEN NAKON 90-SATNE POLICIJSKE OPERACIJE: Otac se naoružao i zabarikadirao sa njim u kuću!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2022, 19:59

DEČAK (8) KONAČNO IZVUČEN NAKON 90-SATNE POLICIJSKE OPERACIJE: Otac se naoružao i zabarikadirao sa njim u kuću!

Sukob između naoružane policije i muškarca koji je zabarikadirao sebe i svog sina (8) u kuću okončan je posle pet dana.

Opsada u kojoj su učestvovali posebno obučeni policajci u Кoventriju, u Velikoj Britaniji, počela je nakon što su policajci proverili porodičnu kuću. Dramatični snimci pokazuju kako stručnjaci za vatreno oružje razbijaju prozore jedne kuće u četvrtak nešto posle 20.30 časova.

Video koji se pojavio na društvenim mrežama prikazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naoružanu policiju kako se penje na male stepenice i ulazi u imanje. Tim se kasnije može videti kako izlazi iz kuće noseći dete i premešta ga na sigurno. Policija je saopštila da su policajci priveli 41-godišnjeg muškarca, kojeg će proceniti stručnjaci za mentalno zdravlje.

Čovekov osmogodišnji sin, za koga se veruje da je fizički nepovređen, nalazi se sa drugim članovima porodice. Policija je ranije saopštila da se veruje da je 41-godišnjak imao oružje i da se zabarikadirao u stanu kuće u prizemlju.

Specijalistički policijski pregovarači proveli su više od 90 sati pokušavajući da izvuku oca. Stanovnici nisu mogli da napuste svoje domove bez policijske pratnje, dok su obližnja škola i lokalna preduzeća zatvoreni.

- Ovo je bila neverovatno osetljiva i izazovna opsada, u čijem srcu je bio dečak od osam godina. Njegova bezbednost je bila naša glavna briga tokom ovoga i zato sam siguran da svi u Кoventriju dele naše olakšanje što smo danas uspeli da ga bezbedno izvučemo iz kuće. Situacija je postala neodrživa i odlučeno je da se opsada privede kraju. U svakom trenutku smo morali da balansiramo između rizika da dečak ostane u kući, sa rizikom da bi mogao biti povređen ako uđemo u kuću - rekao je nadzornik Ronan Tirer iz policije Кoventrija u četvrtak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.