DEČAK (8) JOŠ UVEK NA RESPIRATORU U KC NIŠ: Naredni dani kritični, ali se svi nadaju oporavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 14:44

DEČAK (8) JOŠ UVEK NA RESPIRATORU U KC NIŠ: Naredni dani kritični, ali se svi nadaju oporavku

Osmogodišnji dečak Dušan P. iz Džepa kod Vladičinog Hana i dalje je na respiratoru, na koji je priključen 15. aprila.

Prema rečima doktorke Emilije Golubović, direktorke Klinike za dečje interne bolesti, njegovo stanje je i dalje stabilno.

- Bitno je da nema pogoršanja i da je dečakovo stanje stabilno. Inače je njegovo stanje uobičajeno za osobe koje su na respiratoru. Naredna tri, četiri dana su kritična, ali se nadamo njegovom oporavku - rekla je za medije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << doktorka Golubović.

Sa dečakom je u bolnici njegova majka koja je takođe kovid pozitivna. Ustanovljeno je da je cela porodica kovid pozitivna, a otac je u bolnici u Surdulici.

Podsećanja radi, osmogodišnji dečak smešten je na Univerzitetskom kliničkom centru Niš, a uz kovid 19 ima i pridružene bolesti, kao što su mišićna distrofija i urođena bolest pluća, zbog čega mu je život ugrožen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEČAK DEVETI DAN NA RESPIRATORU Stanje osmogodišnjak iz Vladičinog Hana i dalje teško,ž ali stabilno

Izvor: Blic, 23.Apr.2021, 09:35

Stanje dečaka starog osam godina iz okoline Vladičinog Hana koji je zbog tegoba uzrokovanim korona virusom već devet dana priključen na respirator i dalje je teško, ali stabilno, potvrđeno je „Blicu“ u Univerzitetsko klinikom centru Niš.

Nastavak na Blic...

U Dečiju kovid bolnicu u Nišu primljeno i novorođenče, stanje dečaka na respiratoru nepromenjeno

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2021

Novorođenče iz Vranja koje je juče prebačeno u Niš je pozitivno na koronu, ali bez simptoma, dok je majka negativna i nalazi se na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, kaže zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Radmilo Janković. U Dečijoj kovid bolnici trenutno je 15 pacijenata,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.