DEČAK (8) HITNO PREBAČEN U BOLNICU SA OZBILJNIM POVREDAMA GLAVE NAKON NAPADA OPASNOG PSA: Policija uhapsila dve osobe, ZADOBIO JE RANE KOJE MENJAJU ŽIVOT

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 21:11

DEČAK (8) HITNO PREBAČEN U BOLNICU SA OZBILJNIM POVREDAMA GLAVE NAKON NAPADA OPASNOG PSA: Policija uhapsila dve osobe, "ZADOBIO JE RANE KOJE MENJAJU ŽIVOT"

Ova rasa pasa je zabranjena.

Dve osobe su uhapšene nakon što je dečak zadobio ozbiljne povrede glave kada ga je napao Američki buldog.

Napad se dogodio u subotu, 10. februara u britanskom gradu Butlu, kada je pas nasrnuo na osmogodišnjeg dečaka koji se igrao napolju.

Dečak je odmah prebačen u bolnicu gde se i dalje nalazi u teškom, ali stabilnom stanju. Policija je odmah nakon incidenta zaplenila psa za kojeg se veruje da je rase Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << buldog.

Policija je, takođe, uhapsila ženu (49) i muškarca (30) zbog sumnje da su bili odgovorni za psa koji se oteo kontroli i naneo ozbiljne povrede nesrećnom detetu.

Ni on ni ona nisu u srodstvu sa povređenim dečakom.

- U pitanju je užasavajući napad nakon kojeg je bilo potrebno pod hitno operisati dečaka – rekao je inspektor Gari Straton u zvaničnom saopštenju.

- Uveravam vas da će on dobiti najbolju moguću negu koja je potrebna nakon zadobijanja povreda koje, kako kažu, menjaju život. Opasni pas je izolovan, a mi preduzimamo sve što je u našoj moći da utvrdimo šta se zaista dogodilo. Apelujem na sve koji su se u vreme incidenta zatekli na licu mesta da nam se jave kako bi dobili što preciznije informacije o čitavom incidentu.

- Ovaj slučaj, takođe, pokazuje potencijalnu opasnost koja preti od nekih vrsta opasnih pasa, tako da bih apelovao i na sve one koji poseduju informacije i saznanja o ovakvim psima da nas kontaktiraju kako bi mogli da preduzmemo mere koje bi sprečile slične incidente – rekao je inspektor  Straton.

Policija je u svom saopštenju naglasila da su već razgovarali sa nekoliko svedoka o ovom incidentu, ali i dalje apeluju na druge potencijalne svedoke da im se jave.

U policijskom saopštenju dalje piše kako su uhapšeni tridesetogodišnji muškarac i četrdesetdevetogodišnja žena, oboje iz Butlea, zbog sumnje da su bili osobe zadužene za čuvanje psa koji se opasno oteo kontroli i napao nesrećnog dečaka.

- Oni su privedeni na informativni razgovor i nisu  u srodstvu sa povređenim detetom – stoji u policijskom saopštenju.

Jedna žena, koja je želela da ostane anonimna, tvrdi da je Američki budlog napao njenu jednogodišnju ćerku koja se nalazila u kolicima.

A prošle nedelje šezdesetosomogodišnja žena iz Džejvika nastradala je u napadu jednog Američkog buldoga. Da stvar bude gora, nju je pas napao pred njenim jedanaestogodišnjim unukom.

Ričard Bejker, savetnik u Nacionalnom zdravstvenom servisu, kaže da snažne čeljusti ove rase psa nanose više štete i pogubnije rane nego prilikom ugriza drugih rasa pasa.

- U pitanju su povrede nastale od gnječenja ili kidanja – objasnio je.

- Kada jednom stegnu ovi psi ne puštaju.

Od početka  februara tekuće godine posedovanje američkog buldoga je krivično delo u Engleskoj i u Velsu. Izuzetak postoji u slučaju da postoji sertifikat o izuzeću. Takođe je prekršaj prodati psa ove rase, napustiti ga, pokloniti ili uzgajati.

Izvor: Srbija Danas/Dejli mejl/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.