MAJKA OSUĐENA ZA UBISTVO SINA IZ NEHATA: Dečak (2) umro na tragičan način

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2023, 06:55

MAJKA OSUĐENA ZA UBISTVO SINA IZ NEHATA: Dečak (2) umro na tragičan način

Majka iz Lejsija u Nju Džersiju osuđena je na 10 godina zatvora zbog ubistva svog sina iz nehata.

Natali Sabi (35) optužena je prošlog oktobra nakon što je smrt njenog dvogodišnjeg sinčića povezana sa fentanilom. Sudija je u petak rekao da je majci poziv za buđenje trebao da bude događaj iz 2015, kad se onesvestila pod uticajem droga u svom autu a igla je bila blizu domašaja njenog sina, kako i u aprilu 2022, kad je Natali uhapšena u Stafordu zbog vožnje pod uticajem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fentanila sa dvoje dece - tada starosti jednu i 2 godine – u vozilu.

Svega pet meseci kasnije 2-godišnji dečak je bio mrtav nakon što je progutao sadržaj jedne od 60 kesica droge koju je majka ostavila u spavaćoj sobi koju je delila sa dvoje najmanje dece.

Autopsijom je otkrivena velika količina fentanila u krvi i urinu deteta, kao i prisustvo veterinarskog sedativa, preneo je App.com.

Sudija je u petak osudio majku na 10 godina zatvora zbog ubistva svog sina iz nehata. Kako prenosi portal on je izrekao uzastopnu petogodišnju kaznu, što znači da ona neće početi dok se ne izvrši prethodna kazna zbog ugrožavanja dobrobiti njene dece koja potiče iz hapšenja u aprilu 2022.

Sudija je ispoštovao uslove sporazuma o priznanju krivice koji su advokati odbrane postigli sa tužiocem, ali je rekao da je izručena kazna “daleko povoljnija presuda od one koju okrivljena zaista zaslužuje”.

Natali prema zakonu mora da odsluži 85 odsto 10-godišnje kazne zatvora, pre nego što se može uzeti u obzir za razmatranje za uslovno puštanje i počne da služi drugu zatvorsku kaznu.

Kako navodi App.com, ona je druga majka u regionu Šor koja je nedavno osuđena na zatvor zbog uzrokovanja smrti deteta ostavljanjem droga na dohvat ruke. U četvrtak je Kvanik Smit (27) iz Azberi Parka osuđena na osam godina zatvora zbog smrti svog 2-godišnjeg sina, koji je umro u januaru nakon što je progutao fentanil koji je majka ostavila u njegovom domašaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.