DEČAK (15) UPUTIO POSLEDNJI TRAGIČAN ZAHTEV MAMI pre nego što je iskasapljen! Majka Sara očajna: Ovo će nas zauvek proganjati

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 19:59

DEČAK (15) UPUTIO POSLEDNJI TRAGIČAN ZAHTEV MAMI pre nego što je iskasapljen! Majka Sara očajna: "Ovo će nas zauvek proganjati"

Ubijenog tinejdžera zvali "div sa zlatnim srcem".

Tinejdžer Dilan Brager, sa "zlatnim srcem", brutalno je izboden na mostu. Dilan je imao svet pred sobom. Sa 15 godina školovao se za mehaničara i bio je omiljen. Njegova porodica ga je opisala kao "velikog prijateljskog diva sa zlatnim srcem".

Njegova mama Sara je rekla da je njen sin "bio dečak koji bi osvetlio sobu kada bi ušao, nasmejao bi te dok ne možeš da dišeš. Govorio nam je da nas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << voli svaki dan". Nedugo pre nego što je ubijen 29. juna 2023. u Lankaširu, Dilan je pozvao svoju mamu da dogovori prevoz kući. Tragično, nikada nije uspeo.

Stajao je na pešačkom mostu sa svojim starijim rođakom Kiganom kada ih je u zasedi uhvatio Felipe Figueiredo - težak čovek. Ne samo da je bio deceniju stariji od Dilana, već je bio naoružan svirepim oružjem.

Dečaci su se očajnički spuštali niz most u pokušaju da pobegnu od njega, samo da bi ih Figueiredo sustigao. Ubo je Dilana 23 puta i ostavio ga da umre, javio je "Mančester Ivning Njuz".

Crno sečivo prekinulo je jugularnu venu i vagusni nerv tinejdžera. Nakon što je ubio Dilana, jurio je Kigana držeći oružje. Prve reči koje je izgovorio bile su: "Ukrao si motor mojoj ženi!.

Figueiredo je sa porodicom živeo na obližnjem imanju. Svakog dana njegova žena bi biciklirala 40 minuta u oba pravca do svog posla kao asistenta u nastavi sa posebnim potrebama. U danima pre napada zbog kojeg je njen muž osuđen na doživotni zatvor, kupili su skuter od 50 kubika, kako bi joj olakšali putovanja. Pre nego što su imali priliku da ga osiguraju, motor je ukraden, što je navelo Figueireda da objavi na lokalnoj Fejsbuk grupi pitajući da li neko zna gde bi mogao da bude.

Kada je Kigan shvatio da je njegov rođak uhvaćen, pokušao je da potrči nazad uz nasip da mu pomogne, samo da bi Figueiredo mahnuo nožem prema njemu. Kogan je ustuknuo na put sa dve trake, a nakon što je imao dovoljno odstojanja, izvadio je telefon i snimio čoveka koji mu je prilazio, vičući: „Jebena životinjo“. Figueiredo je zavukao nož u pojas pantalona i vratio se kući. U nekom trenutku, bacio je nož u pokušaju da uništi dokaze, ali korice noža su ispale iz njegovog džepa i pronađene su nekoliko metara od Dilanovog tela.

Vrativši se u kuću, Figueiredo je pozvao 999 tvrdeći da su mladići napali njega sa nožem. Ubica je tvrdio da se oteo od Dilana, ubovši ga nekoliko puta u tuči.

Priča se pokazala neuverljivom za porotu, koja ga je jednoglasno proglasila krivim za ubistvo. Nije bilo dokaza da su Dilan ili Kigan nosili sečivo, uprkos Figueiredovom uverenju da "ovi mladi momci uvek imaju noževe na sebi".

Na sudu je Dilanova porodica slušala kako su razotkrivene mučne okolnosti njihovog voljenog sina i brata. Njegova mama Sara je rekla: "Da, nije bio savršen, ali nije ovo zaslužio. Niko nije imao pravo da nam ga oduzme".

- Otkako nam je naš dečak brutalno oduzet, cela nam je porodica razbijena i nijedna kazna nikada neće biti dovoljna. Ništa neće služiti kao pravda. To je nemoguće. Zamislite da je vaše dete u kući, samo dva sata ranije, da razgovarate sa njim. Minut pre nego što je umro da se dogovorimo da ga ponovo pokupimo i da se više nikada ne vrati. Da bismo kasnije saznali da nam ga je odrastao čovek tako brutalno uzeo, svakog minuta u danu razmišljamo o tome koliko je Dilan bio uplašen u poslednjim trenucima svog života i ovo će nas zauvek proganjati. Slušajući koliko je njegove povrede na sudu bile su mučne - mnogo gore nego što smo ikada mogli da zamislimo - rekla je dećakova majka.

Ona je dodala da nijedan član bilo koje porodice ne bi trebalo da bude podvrgnut tako brutalnom zločinu.

- Ove povrede su bile toliko užasne da je naš dečak ostao nesposoban da uzvrati, slušajući detalje na sudu, zvuči kao da je zaklan kao životinja - rekla je očajna majka.

Srbija Danas/Mirror/Prenela: A.Z.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.