DECA U VRTIĆU DOBILA UPALU PLUĆA, A TEST NA KORONU BIO NEGATIVAN! Neobičan slučaj u ovoj ustanovi zaprepastio mnoge

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2022, 22:14

DECA U VRTIĆU DOBILA UPALU PLUĆA, A TEST NA KORONU BIO NEGATIVAN! Neobičan slučaj u ovoj ustanovi zaprepastio mnoge

Sedmoro dece koja pohađaju obdanište u Lavardaku u Lot-et-Garonne "zaradilo" je virusne upale pluća. Troje njih je hospitalizovano.

Njihovo zdravstveno stanje se pogoršalo poslednjih dana, pa im je bila potrebna hitna hospitalizacija u bolnicu Ažen-Nerak ove nedelje, prema potvrđenim informacijama, prenosi francuski "Le Monde".

Ostalo četvoro dece takođe ima simptome pneumonitisa i leče se od kuće.  Od sedmoro dece, jedno se obrazuje u srednjem delu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrtića, dvoje u malom i četvoro u sistemu prijema za decu do 3 godine.

NEGATIVNI NA COVID-19

Ludović Bjazoto, gradonačelnik opštine Lavardac, potvrdio je lokalnim medijima da je sedmoro dece bilo negativno na svim testovima na Covid-19.

- Zamolio sam podžupana da mi stanje kaže što pre. Nemam ovlašćenja da obustavim nastavu kao gradonačelnik - rekao je on za novine Sud Ouest.

On je u međuvremenu, pošto se situacija nije smirivala, naredio da se obustavi prijem dece u vrtić dok se stanje ne poboljša.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.