DECA U KANDŽAMA PLAĆENIH UBICA Detalji koji će frapirati javnost, novi trend zgrozio čak i policiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2023, 19:37

DECA U KANDŽAMA PLAĆENIH UBICA Detalji koji će frapirati javnost, novi trend zgrozio čak i policiju

Švedski premijer Ulf Kristerson zakleo se u četvrtak uveče da će poraziti bande i da će mu u tome pomoći vojska.

- Sve više i više dece stupa u kontakt s kriminalnim bandama koje deluju u Švedskoj i nude im da postanu njihove plaćene ubice - rekao je u petak glavni direktor švedske policije Anders Tornberg.

Tornbergova izjava je došla nakon što su tri osobe ubijene u 24 sata, piše The Local.

Kriminalne bande se u Švedskoj već godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bore za kontrolu nad tržištem ilegalnog oružja i droge. Podzemlje je u to ime do sada prolilo dosta krvi, a sukob je eskalirao kada se nesloga unutar vodeće bande pretvorila u otvoreni sukob.

Stambene zgrade i kuće širom zemlje neretko su mete bombaških napada, a pucnjave koje su se nekada događale samo u siromašnim i perifernim delovima švedskih gradova, sada se događaju i u mirnim četvrtima u kojima žive bogati.

- Deca zovu bande i žele za njih da ubijaju - izjavio je Tornberg. "Kriminalci su okrutni", dodao je šef švedske policije pa rekao da bande osobama koje ih kontaktiraju, neretko maloletnicima, daju oružje i adrese osoba koje žele smaknuti.

Na udaru te dece-plaćenika često se nađu druge mlade osobe.

Pucnjave i bombaški napadi u Švedskoj su u septembru uzeli 12 života. Tako je koban mesec u toj zemlji poslednji put zabeležen pre četiri godine.

Viši policijski zvaničnik Mats Lindstrom rekao je da je video dosta poruka koje su mladi poslali bandama, a u kojima im nude svoje usluge.

Švedska policija je u avgustu ove godine pritvorila 69 osoba mlađih od 18 godina. U istom mesecu pre dve godine, u pritvoru je bilo tek 14 maloletnika.

Švedski premijer Ulf Kristerson zakleo se u četvrtak uveče da će poraziti bande i da će mu u tome pomoći vojska.

- Pohvataćemo bande. Porazićemo bande - rekao je Kristerson.

- Ekstremno nasilje pogađa sve više dece i potpuno nedužne. Švedska tako što nikada nije videla. Niti jedna evropska zemlja tako što nije videla - zaključio je švedski premijer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.