DECA PRVI GLEDAOCI U BISKOPU “KUPINA”

Izvor: Kurir, 28.Feb.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DECA PRVI GLEDAOCI U BISKOPU “KUPINA”

Projekciji animiranog filma “Panda Kung fu” prisustvovala su deca iz Svratišta, hraniteljskih porodica i Doma “Duško Radović”

NIŠ - Niš ponovo ima bioskop. "Kupina film” je podnevnom besplatnom projekcijom za najmladje, promovisala prvu multipleks bioskopsku salu u Nišu, na kojoj su posetioci bili mališani iz Svratišta, hraniteljskih porodica, Doma "Duško Radović”.

Projekcijom animiranog filma "Panda Kung fu”, kojoj su prisustvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << deca iz Svratišta, hraniteljskih porodica i Doma "Duško Radović”, pušten je u rad prvi multipleks bioskop u Nišu. Prvi gledaoci kažu da će često dolaziti u bioskop "Kupina filma”, prenosi niška RTV5.

"Mnogo mi se dopada bioskop, do sada smo imali samo Dom vojske, ali ovaj je mnogo lepši, i stalno ću da dolazim ovde”, kaže jedna devojčica. "Super je, sve mi se svidja, dolaziću kad god ima zanimljivih filmova”, kaže dečak koji je prvi put u bioskopu.

Nakon svečanog otvaranja i prve večernje projekcije, filma "Život je čudo”, Emira Kusturice, od utorka, 29. februara, kreće "Kupina fest”. U tri termina dnevno, publika će moći da vidi petnaest najnovijih filmova svetskih i domaćih najpoznatijih autora, kao što su "Ćelična Lejdi”, za koju je Meril Strip dobila trećeg oskara, "Potpomci” Aleksandra Pejna, "Melanholija” Larsa Fon Trira, Spilbergov "Ratni konj”, koji otvara "Kupina fest”.

"Karte su za prvi film, "Ratni konj”, sve prodate, a tokom vikenda smo imali baš veliku gužvu, dolazili su ljudi, kupovali karte, rezervisali, i najviše je interesovanja za Almodovara i Spilberga.”, kaže Vesna Lazić, PR "Kupina filma”.

Nakon "Kupina festa”, u bioskopu će se održavati večernje, matine i vikend projekcije, ali i predstave i izložbe. U martu se očekuje i poseta Emira Kusturice, uz čiju podršku je i otvoren ovaj bioskop.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.