DEBELJUCA

Izvor: Kurir, 11.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEBELJUCA

Mačak od 16 kilograma ima obim struka skoro kao njegova vlasnica

EUPILIO - Žuti mačak Oraci ima zadivljujućih 16 kilograma, približno kao dete od dve godine.

Kako je od prosečnog mačka teži više od 12 kilograma, mora posebno da se potrudi da prođe kroz standardni otvor za kućne ljubimce na vratima. Ponekad glava ostane s jedne strane vrata, a ostatak ogromnog tela viri na drugoj strani.

Vlasnica Laura Santareli iz Eupilija u Italiji nije rekla ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << li mačak zdravstvenih problema ni čime ga hrani. Kad ga drži u naručju, Oraci joj doseže od ramena do prepona, a obim njegovog struka je širok gotovo kao njen struk.Međutim, bez obzira na svoje buckaste proporcije, mačak Oraci nije svetski rekorder.

Britanski mačak Sem je 2004. imao 16,3 kilograma, a vlasnica ga je svaki dan hranila kolačima, slatkišima i čipsom.

Ginisova knjiga rekorda ukinula je kategoriju najdebljih životinja zbog brige da će vlasnici siliti ljubimce da jedu hranu koja goji.

Najdeblji mačak u Ginisu dolazi iz Minesote (SAD), a teži 18,5 kg. Oraci bi pokraj njega izgledao kao mače.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.