DAVINIĆ: NEMA PRAVNE ODGOVORNOSTI U SLUČAJU SATELIT

Izvor: Kurir, 24.Maj.2010, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAVINIĆ: NEMA PRAVNE ODGOVORNOSTI U SLUČAJU "SATELIT"

BEOGRAD - Bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić izjavio je danas da ne postoji pravna odgovornost i da samim tim nema za šta da oseća moralnu odgovornost u vezi sa slučajem "satelit".

"Ako ja nisam potpisao ugovor, zašto bih ja bio odgovoran? Moguće je da je neko odgovoran, to svakako nisam ja, čak je i Vlada Srbije upozoravala da je arbitraža zasnovana na lažnom svedočenju", izjavio je Davinić za TV B92.

Davinić veruje da će pravu istinu pokazati dokumenti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa kojih će Vlada Srbije 27. maja skinuti oznaku tajnosti, a to je da je on radio po zakonu.

Bivši ministar odbrane SCG je naveo da je Vrhovni savet odbrane imao nadležnost iz oblasti bezbednosti koje su samo načelne prirode.

"Postojala je spremnost Vrhovnog saveta odbrane da podrži ovu aktivnost u načelu. Savet ministara je na jednoj ranijoj sednici dao ovlašćenje ministru da radi u tom pravcu, ali nije finalizirao ovlašćenjem da se potpiše ugovor, nego samo da se preduzmu prethodne radnje koje bi išle u tom pravcu", kazao je Davinić.

"Zbog toga niko ne može da tvrdi da je bilo koji organ video, ovlastio, potpisivanje ugovora, pa zbog toga ugovor nije ni potpisan, nego je potpisan predugovor koji je trebalo da se dostavi nadležnim organima na dalju saglasnost”, rekao je Davinić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.