DATUMI KOJIMA SE RADUJEMO: Ovo su neradni dani u 2024. godini

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2023, 16:11

DATUMI KOJIMA SE RADUJEMO: Ovo su neradni dani u 2024. godini

Posle Nove godine i Božića, Dan državnosti sledeći neradni dan.

Praznična euforija polako hvata sve građane naše zemlje, a pored najmlađih, Novoj godini i Božiću raduju se i stariji, koje najviše zanima kada će biti slobodni u predstojećoj 2024. godini.

Neradni dani za Novu godinu su 1. i 2. januar, zatim za Božić 7. januar, a februaru su to Dan državnosti 15. i 16. februara.

Za Praznik rada biće dva neradna dana, 1. i 2. maja. Odmah zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slede i Uskršnji praznici između 3. i 6. maja. Tu će biti šest vezanih dana za koje neće raditi, od 1. do 6. maja.

Uskršnji praznici za pripadnike katoličke, protestantske i drugih hrišćanskih crkava, obeležavaju se između 29. marta i 1. aprila. Neradni dan je i prvi dan Ramazanskog bajrama, za pripadnike islamske verske zajednice 10. aprila.

Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu obeležava se radno 22. aprila, kao i 9. maj Dan pobede.

 Pripadnicima islamske zajednice slobodan dan je Prvog dana Kurbanskog bajrama 16. juna. Pripadnicima jevrejske zajednice slobodan je i 12. oktobar, kada se obeležava Jom Kipur.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu biće neradni ponedeljak, 11. novembar. Za katolike i pripadnike drugih hrišćanskih verskih zajednica, prvi dan Božića, u sredu 25. decembra, takođe se neće raditi.

Ukoliko državni praznik bude u nedelju, ne radi se prvi naredni radni dan. Ovo pravilo se ne primenjuje u slučaju verskih praznika. Pripadnici verskih zajednica imaju pravo na neradan dan kada njihova verska zajednica obeležava svoj određeni praznik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.