DATO ZELENO SVETLO: Rusija će i ZVANIČNO moći da bombarduje IS iz Irana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DATO ZELENO SVETLO: Rusija će i ZVANIČNO moći da bombarduje IS iz Irana!

Dok svetsko zlo ne bude uništeno...

Vrhovni Savet za nacionalnu bezbednost Irana izjavio je u subotu da je moguće da će Rusija skoristiti njihov vazdušni prostor za pokretanje vazdušnih napada protiv terorista IS u Siriji.

Foto: Profimedia

- Iran i Rusija sarađuju u Siriji ne samo u ovom slučaju, ali je koordinacija sveobuhvatna, obuhvata različite aspekte; prema tome, iranski vazdušni prostor pozdravlja ruske borbene avione u slučaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ga oni budu tražili za gađanje ciljeva terorista u Siriji  - rekao je Ali Šamkhani, a prenosi novinska agencija Mehr.

Foto: Profimedia

On je dodao da je, u isto vreme, izdavanje dozvola da bi ruski avion za korišćenje iranskog vazdušnog prostora zahtevao mnogo postupaka i odobrenja od strane različitih iranskih institucija.

Ranije ove nedelje, Tas novinska agencija Rusije tvrde da će Ruske vazdušne snage koristiti iranski vazdušni prostor za napad na teroriste u Siriji; Međutim, nije dat vremenski okvir.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.