DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Međunarodni dan deteta – pismo deci

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023, 12:44

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Međunarodni dan deteta – pismo deci

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić obratila se povodom Međunarodnog dana dece.

Draga deco,

Svaki dan je vaš, ali danas je svakako jedan poseban. Danas je Međunarodni dan deteta, dan kada i vi i mi treba da uradimo samo jedno – vi da budete deca, a mi ponosni što vas imamo.

Danas je dan i kada treba da nas podsetite koliko je lepo biti dete, koliko je važno uživati u detinjstvu, verovati u sebe, živeti punim plućima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i radovati se svakom novom danu. Verujte nam, detinjstvo je najlepše doba i zato ne dajte da vam prođe bez iskrenih osmeha, mnogo druženja, pregršt snova i želja.

Birajte svoj put, ali uvek se svojim prijateljima nađite i na njihovom, da im pružite ruku prijateljstva, zagrljaj utehe, lepu reč i vetar u leđa. Čuvajte slabije od sebe, pomozite onima kojima matematika nije jača strana ili mu je dar za muziku velika mana, radujte se i kada neko dobije bolju ocenu od vas, jer vi ste svi zajedno budućnost svih nas.

Zapamtite da od iskrenog drugarstva većeg bogatstva nema, ali da se i za to treba davati otvorenog srca, jer ne kaže se slučajno da si bogat onoliko koliko imaš prijatelja. Zato dajte sve od sebe da budete bogati, ali da se vaše bogatstvo ne meri novcem, već brojem prijatelja.

Verujte u svoje snove, budite uporni i istrajni u svojim željama, jer kada porastete možete da budete šta god želite, sve zavisi od vas.

Mi stariji smo tu, za savet, za podršku, za rešavanje svakog vašeg naizgled nerešivog problema, mi smo tu da vam kažemo da sve možete i da vam je svet na dlanu. Mi smo tu da vam kažemo da ste svi, iako različiti, zaista posebni. Mi smo tu da vas volimo, ali i da vam ukažemo koliko je važno da i vi volite sebe, baš takve kakvi jeste.

ministarka za brigu o porodici i demografiju

prof. dr Darija Kisić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.