DANIJELA STRADALA UŽASNOM SMRĆU NA ODMORU U HRVATSKOJ: Grom je pogodio u glavu, dvoje dece ostalo bez majke

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2023, 19:00

DANIJELA STRADALA UŽASNOM SMRĆU NA ODMORU U HRVATSKOJ: Grom je pogodio u glavu, dvoje dece ostalo bez majke

Britanka je preminula nakon što ju je udario grom na porodičnom odmoru u Hrvatskoj, saopšteno je.

Danijela DiMambro doživela je srčani zastoj nakon što ju je ovog leta nakazni udar groma pogodio u uvo. Mejrin Kejsi, stariji mrtvozornik iz Notingemšira, rekla je da je 48-godišnja majka dvoje dece zadobila fatalnu povredu mozga kao rezultat toga, uprkos očajničkim pokušajima slučajnih prolaznika da je ožive.

U avgustu je hitno prevezena u hrvatsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolnicu, pre nego što je vraćena u Veliku Britaniju, gde je kasnije preminula od zadobijenih povreda.

Danijela, koja je radila kao fizioterapeut, bila je na plaži u blizini turističkog mesta Splita kada je pogođena. Specijalista u Londonu se složio da je malo verovatno da će se oporaviti, nakon čega je stavljena na negu „neurološkog puta“, što je dovelo do nege na kraju života.

Lekar koji ju je lečio je slučaj uputio mrtvozorniku.

Gospođa Kejsi je to nazvala "veoma neobičnim i očajnički tužnim slučajem". U nastavku je izrazila saučešće porodici, koja nije prisustvovala saslušanju.

JustGiving stranica je postavljena u Danijelino sećanje za prikupljanje sredstava za "The Brain Charity", koji je do sada dobio 345 funti donacija. Najmiliji su preplavili stranicu odavanjem počasti njoj.

Jedan je napisao: „Moje misli su sa porodicom nakon ovog tragičnog događaja, „Dani je bila divna, talentovana i živahna žena".

Drugi je dodao: „Lepa dama koja će svima mnogo nedostajati". Detalji sahrane objavljeni su na Fejsbuku.

Prema National Geographic-u, svake godine oko 2.000 ljudi umre od groma širom sveta. Međutim, isti podaci sugerišu da 90 odsto preživi, iako mnogi imaju teške opekotine i srčani zastoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.